Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću teče po planu

24.06.2019.

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat obišla je danas radove na izgradnji Mađarskog kulturnog centra, u Bohinjskoj ulici na Paliću. Radovi teku planiranom dinamikom i uprkos lošijim vremenskim uslovima očekuje se da će objekat biti završen u predviđenom roku. Mađarski kulturni centar deo je projekta „Colourful Cooperation“ („Raznobojna saradnja“) vrednog 3,7 miliona evra koji se realizuje u okviru evropskog Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

12773_1.jpg

Radovi na izgradnji Doma kulture na Paliću počeli su jesenas i vredni su ukupno 1,1 milion evra, od čega su 15 odsto sredstva grada Subotice. Pored izgradnje Srpskog kulturnog centra u Morahalomu i Mađarskog kulturnog centra na Paliću, ciljevi ovog projekta su i razvoj sveobuhvatne kulturne strategije za ceo mađarsko-srpski pogranični region, pokretanje onlajn centra za informacije i vesti na mađarskom i srpskom jeziku i integrisanje  Novog Sada u kulturni i turistički život mađarsko-srpskog pograničnog regiona – rekla je Timea Horvat.

Projekat sufinansira Pokrajinski sekretarijat za finansije u iznosu od četiri miliona dinara. Period implementacije projekta je od 1. juna 2017. do 31. maja 2020. godine. Vodeći partner je Neprofitno javno društvo DOO Evroregionalna razvojna agencija za razvoj DKMT Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, a pored grada Subotice partneri su i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu,  Egy-Másért Udruženje mladih za razvoj zajednice i grad Novi Sad.

Izvođač radova je firma „Modular“, iz Beograda.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop