Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dodeljena bespovratna sredstva za projekte unapređenja lokalnog i regionalog razvoja

10.05.2019.

Podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović zaključio je danas, u Novom Sadu, ugovore u vrednosti od 17,7 miliona dinara sa predstavanicima četiri grada i 15 opština AP Vojvodine po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja. U ime grada Subotice ugovor o dodeli bespovratnih sredstava u visini od milion dinara za realizaciju projekta „Unapređenje vidljivosti destinacije Subotica-Palić, na turističkoj ruti“, potpisao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

12602_1.jpg

Opštinama i gradovima koji su ispunili konkursne uslove, opredeljena bespovratna sredstva služiće za aktivnosti na projektima koji će doprineti realizaciji projekta strateškog značaja za lokalni i regionalni razvoj, izradi projektno tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradi studija izvodljivosti za strateške projekte.

– Kontinuirano ulažemo napore da subvencijama za strateške projekte pospešimo i ubrzamo razvoj lokalnih samouprava vodeći se principom ravnomernog regionalnog razvoja. Tome u prilog govori i činjenica da od 19 lokalnih samouprava koje su ispunile konkursne uslove, devet opština pripada trećoj kategoriji razvijenosti odnosno slabo razvijenim opštinama – naglasio je Vojnović.

On je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na dobrom putu kada je reč o ciljevima usmerenim na razvoj lokalnih samouprava, te apelovao na predstavnike ostalih opština da redovno prate konkurse koje raspisuje sekretarijat i apliciraju za sredstva koja će doprineti sveukupnom kvalitetnijem životu građana.

Sufinansiranje ovih projekata ima za cilj regionalni razvoj politike planiranja i koordinacije svih nivoa vlasti te jačanje institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

Pored grada Subotice sredstva su usmerena u opštine: Bela Crkva, Beočin, Žitište, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Titel, Bač, Kula, Temerin, Čoka, Sečanj, Nova Crnja, Šid, Stara Pazova, Irig i gradovima Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda.

12602_2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop