Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Rekonstruisana pijaca u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“

03.04.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace“ Dejan Ljubisavljević obišli su Mešovitu pijacu „Željezničko naselje“ na Majšanskom putu u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“, gde je realizovan projekat rekonstrukcije i izgradnje pijačne nadstrešnice. Vrednost investicije je 3,5 miliona dinara, a celokupan iznos obezbedilo je JKP „Subotičke pijace“ iz sopstvenih sredstava.

12518_1.jpg

Uz podsećanje da subotička lokalna samouprava ravnomerno ulaže u razvoj i napredak gradskih i prigradskih mesnih zajednica, gradonačelnik Laban je rekao da je  rekonstrukcija i izgradnja pijačne nadstrešnice na Mešovitoj pijaci „Željezničko naselje“ pokrenuta na inicijativu građana MZ „Željezničko naselje“.

– Zahvaljujem se Javnom komunalnom preduzeću 'Subotičke pijace' na brzom i efikasnom delovanju i radu. Vrednost investicije je 3,5 miliona dinara. Verujemo da ćemo u narednom periodu, u interesu kupaca i zakupaca, u skladu sa mogućnostima rekonstruisati i druge pijace u našem gradu i na taj način omogućiti njihovo kvalitetnije funkcionisanje – naglasio je gradonačelnik Laban.

12518_2.jpg

Dejan Ljubisavljević je naveo da su pijace, od kada postoje, mesto trgovine, susretanja i komunikacije ljudi, da je mala pijaca na Majšanskom putu u MZ „Željezničko naselje“ funkcionisala u nehumanim uslovima i da je ovo, kada je reč o investiranju u subotičke pijace, jedan u nizu projekata koji će se u budućnosti realizovati.

– U narednom periodu bavićemo se višedecenijskim problemom Mlečne pijace koja je, nažalost, neopravdano zapostavljena. Subotičani zaslužuju neuporedivo bolju pijacu u centru grada. Izradićemo projektno-tehničku dokumentaciju za tu pijacu, a potom  pristupiti izgradnji savremene pijace koja će, pored svoje osnovne uloge, raspolagati i turističkim potencijalima, kao sve pijace u velikim evropskim centrima. Radno vreme te pijace, koja će imati bogat i kvalitetan sadržaj, biće produženo – najavio je Ljubisavljević.

Prema njegovim rečima, JKP „Subotičke pijace“ će uz podršku subotičke lokalne samouprave i u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti da rešava probleme funkcionisanja manjih pijaca i u drugim delovima grada

– Gradonačelnik zahteva od nas da, kada su u pitanju pijace, građani budu zadovoljni i mi ćemo se truditi da odgovorimo tom zahtevu na najvećem mogućem nivou – istakao je Dejan Ljubisavljević.

12518_3.jpg

Mešovita pijaca „Željezničko naselje“ zauzima površinu od 180 kvadratnih metara, natkrivena je, snabdevena sa 12 tezgi za prodaju voća, povrća i drugih artikala široke potrošnje, a ima i česmu i manji parking-prostor za kupce i zakupce.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop