Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Rekonstrukcijom ulice Maksima Gorkog povećaće se bezbednost u saobraćaju i smanjiti zastoji

20.02.2019.

Zbog nedostatka saobraćajnih traka za leva skretanja, u ulici Maksima Gorkog, najfrekventnijoj saobraćajnici u našem gradu, najkritičnije su raskrsnice sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerova. Posledica takvog stanja je povećana ugroženost učesnika u saobraćaju i mala protočnost koja vrlo često prouzrokuje ozbiljne zastoje, kako na glavnom, tako i na priključnim putnim pravcima. Taj problem će već ove godine biti rešen, jer su na javnom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture gradu Subotici dodeljena sredstva u iznosu nešto većem od 73 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora (I faza)“.

12428_1.jpg

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju ovog projekta u ime subotičke lokalne samouprave potpisao je, 18. februara 2019. godine, u Novom Sadu, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. On je, tim povodom, izjavio da projektno rešenje podrazumeva proširenje kolovoza u zoni raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom, tako da se formira dodatna saobraćajna traka za leva skretanja iz ulice Maksima Gorkog, i da će u ovom delu ulice biti postavljena nova svetlosna i saobraćajna signalizacija, kao i sistem video-nadzora.

12428_2.jpg

– Na ovaj način će se povećati protok saobraćaja i rešiti višegodišnji problem odvijanja saobraćaja na ovom potezu. U neposrednoj blizini ovih raskrsnica nalazi se i Osnovna škola ’Ivan Goran Kovačić’, što predstavlja poseban razlog za povećanje bezbednosti saobraćaja na tom delu ulice Maksima Gorkog – istakao je gradonačelnik Laban.

Osim ove dve raskrsnice, dodao je, grad Subotica ima u planu da se ovakva rekonstrukcija izvede i na ostalim kritičnim raskrsnicama u našem gradu.

12428_3.jpg

12428_4.jpg

Uvećan crtež M. Gorkog - Braće Radić

Uvećan crtež M. Gorkog - Štrosmajerova

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop