Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Uručeni ugovori za realizaciju 56 projekata na teritoriji 41 lokalne samouprave u AP Vojvodini

18.02.2019.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas, u Novom Sadu, uručio ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 3,4 milijarde dinara kojima će biti finansirano i sufinansirano 56 infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine. Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, objavljenog 11. januara ove godine, za realizaciju projekata iz te oblasti na teritoriji 17 vojvođanskih opština i gradova, među kojima je i Subotica, odobreno je 1,44 milijarde dinara. U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, gradu Subotici je dodeljeno 73.160.247,12 dinara za projekat „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora (I faza)“. U ime grada Subotice ugovor je potpisao gradonačelnik Bogdan Laban.

12425_1.jpg

Pored projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, sredstvima dodeljenim na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja biće finansirani i sufinansirani i infrastrukturni projekti u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda (15 projekata), lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja (8), energetske efikasnosti (2), kulture (2), predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja (3) i razvoja sporta (9 projekata).

Uz isticanje da je u AP Vojvodini pokrenut novi investicioni ciklus vredan 4,1 milijardu dinara, jer će pored sredstava u visini od 3,4 milijarde dinara koje je obezbedila Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i lokalne samouprave kojima su danas uručeni ugovori izdvojiti 700 miliona dinara, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da se i u 2019. godini  nastavlja sa realizacijom najvažnijih infrastrukturnih projekata.

– Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi – kazao je Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

Među značajnijim projektima, kako je naveo, je rekonstrukcija posrtojenja za prečišćavanje pijaće vode u opštini Odžaci, početak radova na izgradnji nove industrijske zone u Crepaji, privođenje nameni objekta mosta u Adi, kao i početak izgradnje vrtića u Šimanovcima.

– U Vojvodini smo pokrenuli novi veliki investicioni ciklus. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na realizaciji ovih projekata, a ove godine počeće i izgradnja prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu, vrednih više od milijardu dinara – naglasio je Igor Mirović.

 12425_2.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop