Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Plakete za podršku 2. Subotičkom polumaratonu

08.02.2019.

– Prvi i drugi Subotički polumaraton, održani pod nazivom ‘Trči kroz istoriju’, u potpunosti su ispunili naša očekivanja i pokazali da kombinacija sporta i secesije može da bude veoma uspešna i zanimljiva. Subotička lokalna samouprava podržava ovu sportsku manifestaciju u kojoj se broj učesnika iz zemlje i inostranstva povećava, koja promoviše zdrav način života i podstiče rekreativni sport i razvoj turističkog potencijala Subotice – izjavila je zamenik gradonačelnika Timea Horvat na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, na kojoj su svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta u znak zahvalnosti uručene plakete. Na konferenciji je saopšteno da su od danas otvorene prijave za učešće na trećem po redu Subotičkom polumaratonu koji će se održati 1. septembra, u okviru proslave Dana grada.

12411_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti organizatoru Subotičkog polumaratona, Sportskom udruženju „Horizont“, kao i svima onima koji su podržali ovu manifestaciju, Timea Horvat je pozvala rekreativce, sportiste i građane da u što većem broju učestvuju na 3. Subotičkom polumaratonu koji će se održati 1. septembra (nedelja) 2019. godine, u okviru obeležavanja Dana grada.

Naš proslavljeni odbojkaš Đula Mešter, promoter 2. Subotičkog polumaratona, najavio je da ove godine namerava da bude učesnik neke od trka koje se organizuju u okviru polumaratona.  

– Zahvaljujem se organizatorima što su me pozvali da učestvujem na ovoj sjajnoj manifestaciji koja okuplja sportiste iz Srbije, regiona i drugih evropskih zemalja. Želeo bih da istrčim jednu od trka na 3. Subotičkom polumaratonu, najverovatnije onu na pet kilometara, i u skladu sa tom mojom namerom već sam krenuo sa pripremama – rekao je Đula Mešter

Republički poslanik i član SU „Horizont”, Balint Pastor, istakao je značaj održavanja ove manifestacije za grad Suboticu i podsetio na povećanje broja učesnika na Subotičkom polumaratonu.

– Od ove godine uvrstili smo i trku na 10 kilometara. To znači da ih imamo tri u programu ove, sada već tradicionalne manifestacije, kao i dečje trke, i da nas to dovodi u društvo retkih trka u regionu sa takvom ponudom. Trke na pet i 10 km trče se jedan, a trka na 21 km dva kruga na sertifikovanoj stazi sa A licencom. U ceo prošlogodišnji događaj uključeno je bilo oko 300 ljudi iz policije, Hitne pomoći, Crvenog krsta. Na ulicama Subotice, osim trkača, bili su i naši mladi sugrađani, volonteri iz tri srednje škole – medicinske, ekonomske i gimnazije, Učiteljskog fakulteta i Crvenog krsta. U organizaciji je učestvovalo oko 50 ljudi. Ove godine taj broj će se povećati, u skladu sa proširenjem događaja i povećanjem broja učesnika. Prijave za učešće na trećem Subotičkom polumaratonu otvorene su od danas – naglasio je Balint Pastor.

Predstavnicima medija i gostima obratio se i potpredsednik SU „Horizont“ Žika Savin, koji se zahvalio i Policijskoj upravi Subotica, na obezbeđenju sigurnosti učesnika polumaratona i gledalaca na samoj trci, i JP „Subotica-trans“ koje je, kako je rekao, Subotičanima omogućilo vanrednu uslugu javnog prevoza tokom trke.

– Plan nam je da se ove godine na bazi reciprociteta povežemo sa trkama u regionu i Mađarskoj, kako bismo, pre svega, razmenili iskustva. Hoćemo da se upoznamo sa ljudima koji misle kao mi, a svakako želimo da dovodimo njihove takmičare u Suboticu, kao što bismo voleli da naši takmičari obilaze njihove trke. Velika želja nam je i da se proširimo po pitanju turističke ponude, kao i da prilikom prijave učesnicima koji nameravaju da ostanu više dana u našem gradu ponudimo i smeštaj. Dakle, da ne moraju da razmišljaju mnogo, već da u dva-tri klika dobiju kompletnu sportsku i turističku ponudu. Hvala svima koji nam pomažu u ovoj velikoj i odgovornoj obavezi. I dobrodošli na 3. Subotički polumaraton – kazao je Savin. 

U znak zahvalnosti svima koji su, po njihovoj proceni, pomogli održavanje i promociju ove manifestacije, organizatori su dodelili plakete brojnim preduzećima iz privatnog i javnog sektora, ustanovama, organizacijama, medijima, ali i zaslužnim pojedincima.

12411_2.jpg 

 

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival fantasy & horror filma (31.10.2019.-03.11.2019.)