Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Kipra posetio Suboticu

07.12.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas, u Gradskoj kući, sa ambasadorom Kipra u Beogradu Konstantinosom Eliadesom. Susret gradonačelnika Labana i ambasadora Eliadesa protekao je u srdačnoj atmosferi, u razgovoru u kojem je naglašeno da su tradicionalno bliski i prijateljski odnosi Srbije i Kipra dobra osnova za realizaciju konkretnih projekata na nivou lokalnih samouprava.

12278_1.jpg

Bogdan Laban je tokom susreta poželeo dobrodošlicu ambasadoru Eliadesu, izrazio zahvalnost Kipru na kontinuiranoj i iskrenoj podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i predstavio privredne, investicione, turističke, kulturne i druge potencijale Subotice i Palića.

Zahvaljući se na gostoprimstvu i podršci koju Srbija pruža celovitosti Kipra, ambasador Eliades je istakao da se njegova zemlja, kao jedna od članica Evropske unije, snažno zalaže za poštovanje međunarodnog prava i da izuzetno dobru saradnju dveju prijateljskih zemalja Kipra i Srbije i ubuduće treba čuvati i unapređivati na svim nivoima.

Sagovornici su se saglasili da kvalitetna saradnja može da se ostvari u oblasti turizma, poljoprivrede, kulture, obrazovanja i sporta, da je veoma važno da se srpski i kiparski investitori podstaknu i ohrabre za nova ulaganja i da obim ukupne robne razmene Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga sa Kiprom, koja je u periodu januar-oktobar 2018. godine iznosila 55.000 dolara, u narednom periodu treba povećati.   

Ambasador Eliades je inicirao da se Subotica pobratimi sa jednim kiparskim gradom, što je prihvaćeno. Gradonačelnik Laban je predložio da na proleće 2019. godine veća političko-privredna delegacija sa Kipra poseti naš grad, kada bi se i dogovorili svi detalji i ime grada koji bi trebalo da se pobratimi sa Suboticom.

Susretu Bogdana Labana i Konstantinosa Eliadesa, održanom u Zelenoj sali Gradske kuće, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Marijana Cupać i član Gradskog veća Nemanja Simović.

12278_2.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop