Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nastavljena ulaganja u sportsku infrastrukturu

05.10.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast omladine i sporta Nemanja Simović obišli su danas radove na postavljanju travnate podloge i izgradnji atletske staze na Gradskom stadionu, kao i rekonstruisane sportske terene na Paliću, kod Sportsko-rekreativnog centra „Janko Pejanović“, gde je na dva odbojkaška i jedan košarkaški teren postavljena tartan podloga.

12158_1.jpg 

Radovi na postavljanju nove travnate podloge na subotičkom Gradskom stadionu teku planiranom dinamikom, rekao je, obraćаujući se medijima, gradonačelnik Laban i dodao da se ti radovi izvode u saradnji sa Pokrajinskom vladom.

– Za realizaciju ovog projekta, ukupne vrednosti 20 miliona dinara, sredstva u visini od po 10 miliona dinara obezbedili su Pokrajinska vlada i Grad Subotica. U toku su i radovi na izgradnji nove atletske staze, koja će biti završena tokom novembra, rekonstrukciji svlačionica i svih toaleta na stadionu. Ukupna vrednost te investicije je 67 miliona dinara, a sredstva za taj projekat u celosti je obezbedila Vlada Srbije. Već vodimo intenzivne razgovore sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije kako bismo obezbedili sredstva da naredne godine uradimo i kompletnu rekonstrukciju tribina i postavimo nove plastične stolice. Na ovaj način ćemo ispuniti sve uslove za odigravanje utakmica evropskog ranga u našem gradu – naglasio je Bogdan Laban.

12158_2.jpg 

Uz podsećanje da su posle više decenija rekonstruisani sportski tereni na Paliću sportistima, rekreativcima i građanima predati na upotrebu uoči ovogodišnjih prvomajskih praznika, gradonačelnik Laban je naveo da je zahvaljujući kompaniji NIS i donaciji od tri miliona dinara postavljena tartan podloga na tri prelepa terena – dva odbojkaška i jedan košarkaški, i postavljena zaštitna mreža.

– Pozivam i druga društveno odgovorna preduzeće da se priključe jednom odgovornom poslu koji radi lokalna samouprava, da zajednički obnovimo sve što se može uraditi u gradu kako bismo decu i omladinu okrenuli sportu. Da ih vaspitavamo i sklonimo sa ulice, da radimo neke pozitivne stvari. Verujem da ćemo u tome uspeti, kao što smo i do sada uspevali da realizujemo sve značajnije poslove – istakao je gradonačelnik Laban.

12158_3.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop