Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Uručeni ugovori o stipendiranju deficitarnih zanatskih zanimanja

02.10.2018.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović, uručila je danas, u Plavoj sali Gradske kuće, ugovore o stipendiranju učenicima deficitarnih zanatskih zanimanja. Stipendije je dobio trideset i jedan đak prvih razreda koji su odlučili da upišu neki od trogodišnjih obrazovnih profila u jednoj od tri srednje škole, Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, Politehničkoj i Hemijsko-tehnološkoj školi.

 12153_1.jpg

– Grad Subotica treću godinu zaredom raspisuje konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke. Dodelili smo ukupno 31 stipendiju, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata, i u tu svrhu izdvojili smo iz budžeta grada blizu 900.000 dinara. Ovo za vas treba da predstavlja samo motiv više i podstrek da upišete neka od zanimanja bez kojih se ne može zamisliti razvoj grada a pomalo su neopravdano bačena u zapećak. Lokalna samouprava na ovaj način pokazuje brigu i za vaš razvoj ali i za razvoj zanatskih zanimanja, jer smatramo da su zanati od neprocenjivog  značaja za razvoj privrede i industrije, i da je izuzetno važna saradnja privrede i škola, posebno za zanimanja trogodišnjeg smera. To pokazuje i uvođenje dualnog obrazovanja – naglasila je Jasmina Stevanović.

Nisu samo stipendije, dodala je, način da se pokaže briga za razvoj i negovanje zanatskih zanimanja.

– Postoji čitav niz načina kao što su dodela priznanja učenicima koji postižu rezultate na takmičenjima u zanatskim zanimanjima. U tom smislu, Subotica je jedna od retkih lokalnih samouprava koje podržavaju zanatska zanimanja – istakla je Jasmina Stevanović.

Stipendiju mogu ostvariti učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, trećeg stepena stručne spreme, pod uslovom da su državljani Republike Srbije i da prvu godinu srednje škole upisuju kao redovni učenici.

12153_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop