Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 18. sednica Skupštine grada

26.09.2018.

Na osamnaestoj sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, donet je Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. juna 2018. godine,  kao i Odluka  o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima i Odluka  o izmenama Odluke o javnim parkiralištima. Među 44 tačke dnevnog reda, koliko ih je na današnjoj sednici ukupno usvojeno, doneta su, pored ostalog, i rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja za više javnih i javno komunalnih preduzeća.

12138_1.jpg

U periodu januar-jun 2018. godine budžet Grada Subotice je raspolagao sa sredstvima u visini od 2.615.515.342,46 dinara, što iznosi 35,36 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 0,12 odsto više sredstava.

Tekući prihodi budžeta ostvareni su u visini od 2.060.927.787,41 dinara, a primanja budžeta od 104.628.702,74 dinara. Upoređujući ostvarene prihode i primanja sa ostvarenim prihodima i primanjima budžeta u istom periodu prethodne godine, može se konstatovati stabilnost i izvesnost u planiranom ostvarenju prihoda, što doprinosi blagovremenom izmirivanju preuzetih obaveza grada.

U okviru tekućih prihoda  kapitalni transferi iz budžeta republike i pokrajine značajno utiču na rast investicionih rashoda.

Od ukupno raspoloživih sredstava budžeta grada utrošeno je 86,71 odsto, odnosno 2.267.868.191,31 dinara. Rashodi i izdaci izvršavani su u skladu sa rokovima dospeća, vodeći računa o prioritetima.

Kapitalni izdaci izvršeni su u iznosu 207.760.467 dinara što je 11,92 odsto godišnjeg plana, i to zbog zakonskih rokova sprovođenja javnih nabavki.

Servisiranje javnog duga grada izvršavano je u rokovima dospeća.

Na sednici Skupštine grada Subotice doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o stepenu realizacije programa poslovanja za više JP i JKP, kao i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli dobiti takođe za više javnih i javno komunalnih preduzeća.

Kompletan materijal vezan za 18. sednicu Skupštine grada nalazi se na zvaničnom internet portalu grada Subotice, http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop