Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nastavljaju se radovi na izgradnji vodovodne i saobraćajne infrastrukture

12.09.2018.

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, gradski menadžer, Zagorka Panić, i članovi Gradskog veća grada Subotice, Akoš Ujhelji i Šimon Ostrogonac, obišli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Nosa i biciklističke staze na Paliću, odnosno Horgoškom putu.

12099_1.jpg

U Nosi je pri kraju druga faza radova na postavljanju vodovodnih cevi, prečnika 125 milimetara, u dužini od 2.494 metra. Očekuje se priključak oko 80 novih potrošača. Vrednost radova, koje zajednički finansiraju subotička lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je oko 13,2 miliona dinara.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave jeste proširenje komunalne i saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Subotice, istakla je, obraćajući se medijima, Zagorka Panić i dodala da je u toku priprema za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tridesetak kilometara biciklističkih staza u našem gradu, s tim da će se naredne godine, kako je navela, najverovatnije krenuti u izgradnju biciklističkih staza u dužini od osam kilometara.

–  U toku su i radovi na izgradnji biciklističke staze ka Horgošu, u dužini od 1.480 metara. Staza je široka nešto više od dva metra. Vrednost ove investicije iznosi 13,5 miliona, od čega je Grad Subotica obezbedio 7,9 miliona dinara, a Ministarstvo privrede Republike Srbije 5,6 miliona dinara – naglasila je Zagorka Panić, i dodala da je izvođač radova kompanija 'Vojput' i da se radovi izvode po projektovanoj dinamici.

Timea Horvat je podvukla da je realizacija ovakvih projekata dokaz da lokalna samouprava vodi računa o razvoju celog grada, a ne samo užeg gradskog jezgra.

Prema njenima rečima, planiran je i nastavak izgradnje biciklističke staze od Bačkih Vinograda do graničnog prelaza Ašothalom, kao i izgradnja biciklističke staze duž Puta Edvarda Kardelja do Graničnog prelaza Kelebija.

12099_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop