Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoreni 29. „Berbanski dani“

08.09.2018.

„Berbanski dani“, manifestacija kojom se slavi  berba voća i povrća, proizvodnja vina i završetak radova u voćnjacima i vinogradima, otvoreni su danas na palićkoj Velikoj terasi i šetalištu uz obalu jezera Palić. Za kraljicu berbe ovogodišnjih, 29. „Berbanskih dana“ izabrana je šesnaestogodišnja učenica Medicinske škole Viktorija Crnković, dok je titulu pudar godine poneo Petar Dulić, vinogradar iz Tavankuta.

12093_1.jpg

On je izveštaj o ovogodišnjoj berbi predao Srđanu Samardžiću, članu Gradskog veća zaduženom za  turizam, investicije i međunarodnu saradnju.

- Ova manifestacija kao delić mozaika bogatstva raznovrsne ponude Palića i Subotice, sportske, kulturne, turističke, doprinosi da se Palić vrati na staze starog sjaja istako je Samardžić i poželeo proizvođačima pune podrume, rodne i berićetne godine.

12093_2.jpg

Pored tradicionalno bogate ponude voća, povrća, Sajma rukotvorina, Ulice vina, sira, Medene ulice, muzičkog programa na Muzičkom paviljonu ove godine uvedena je novina – Festival zanatskog piva „Palićka neman“ koji se održava  na platou kod ulaza na Letnju pozornicu. Posetioci imaju priliku da probaju mađarska zanаtska piva i piva iz pivara „Tron“, „Dorćol“ i „Ravangrad“.

- Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim 'Berbanskim danima'. Odlično su posećeni, vreme je lepo, a izlagači su zadovoljni. Iako su se 'Berbanksi dani' poklopili sa sličnim manifestacijama u okolini, i ove godine imamo više 150 izlagača, bogat program i veliki broj zadovoljnih posetilaca – istakao je  Nebojša Daraboš, direktor preduzeća “Park-Palić”.

Na Velikoj terasi otvorena je i izložba „Dani savremene srpske karikature” sa temom „Vitezovi vina”.

 12093_3.jpg

Žiri je za najbolju karikaturu izabrao rad „Srce“ Gorana Čeličanina iz Varvarina, druga nagrada pripala poznatom karikaturisti NIN-a Jugoslavu Vlahoviću, a treća nagrada dodeljena je Lazi Srdanoviću - Dikanu, crtaču karikatura i stripova u Politikinom zabavniku. Subotički Red vitezova vina specijalnu nagradu za karikaturu dodelio je mladoj subotičkoj autorki Kristini Radojčin.

Za nedelju, 9. septembar, predviđeno je takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša, na poluostrvu kao i takmičenje za najbolju domaću tortu i kolače. Zatim su na programu Berbanske dečije igre, predstava za bebe „Drvence“, radionica „Malac genijalac“ i tombola za decu.

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop