Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pušten u rad prvi punjač za električne automobile u Subotici

06.09.2018.

Član Gradskog veća grada Subotice, Nemanja Simović, i direktor Filijale „Pro kredit“ banke u Subotici Nataša Lulić danas su, u ulici Cara Dušana broj 3 (ispred poslovne jedinice „Pro kredit“ banke) pustili u rad prvi punjač za električne automobile u našem gradu. Projekat su zajedno realizovali Grad Subotica i „Pro kredit“ banka a. d. Beograd.  

12087_1.jpg

Električni punjač ugrađen je na inicijativu nadležnih iz „Pro kredit banke“, rekao je, tim povodom, Nemanja Simović, i dodao da je na osnovu Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u cilju ugradnje uređaja za punjenje električnih automobila zaključenog između grada Subotice i „Pro kredit“ banke a. d. Beograd, Banka finansirala izradu projektno-tehničke dokumentacije u skladu sa važećom zakonskom regulativom, dok je Grad Subotica pribavio sve dozvole i saglasnosti za izvođenje potrebnih radova na ugradnji uređaja za punjenje vozila.

– Grad Subotica je o svom trošku asfaltirao deo javne površine ispred poslovne jedinice Banke i obeležio jedno parking mesto za potrebe punjenja za sve vlasnike elektrovozila. Poznato vam je da se po Evropi trenutno vozi više od milion vozila na električni pogon. U Subotici je, do sada, ukupno registrovano šest takvih vozila – dva električna i četiri hibridna vozila. S obzirom na to da se Subotica nalazi u pograničnom pojasu i da je velika frekvencija vozila u našem gradu i iz drugih država, uključujući i električna, mislim da na ovaj način pratimo evropske trendove. Ovo je, takođe, i potvrda da mi, kao Gradska uprava, vodimo računa i o zaštiti životne sredine – istakao je Simović.

Nataša Lulić je navela da je ugradnja prvog punjača za električne automobile u Subotici još jedan pokazatelj da je „Pro kredit“ banka fokusirana na investicije u „zeleno kreditiranje“.

– ‘Pro kredit’ banka u svom voznom parku ima 15 električnih vozila. Pored Subotice,  punjači za elektrovozila postavljeni su i u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Vrednost projekta realizovanog u Subotici je oko 5.000 evra. Sa punom baterijom i pri optimalnoj vožnji, električno vozilo može da pređe oko 160 kilometara. Punjenje elektrovozila traje oko pet i po sati, smanjena je emisija ugljen-dioksida, a pređenih 100 kilometara sa takvim automobilom košta jedan evro. Punjenje električnog automobila je besplatno – kazala je Nataša Lulić.

U Srbiji je, krajem maja ove godine, registrovano 128 električnih i 204 hibridna vozila.

 12087_2.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop