Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Aleksandar Adžić i Nora Trklja pobednici 2. Subotičkog polumaratona

02.09.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je 2. Subotički polumaraton, organizovan u okviru programa proslave Dana grada, koji je ove godine okupio oko 1.000 rekreativaca i sportista iz naše zemlje i inostranstva. Deo učesnika takmičenje je završio posle pet kilometara, dok je 21 kilometar prvi za jedan sat, 15 minuta i 47 sekundi pretrčao Aleksandar Adžić, iz Beograda. U ženskoj konkurenciji, na cilj je prva stigla Nora Trklja iz AK Crvene zvezde i to za jedan sat, 27 minuta i 30 sekundi. Za 16 minuta i 37 sekundi Bela Nađ Gelert pretčao je trku od pet kilometara.

12078_1.jpg

Obraćajući se prisutnima na centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban poželeo je svima srećan Dan grada 1. septembar i naglasio da je Subotički polumaraton postao značajna manifestacija u našem gradu, ali i u našoj zemlji i u okruženju.

– Ove godine imamo skoro duplo više učesnika. Svima želim da ostvare dobre rezultate i da najbolji pobedi – rekao je gradonačelnih Laban i time drugi Subotički polumaraton proglasio otvorenim.

Učesnike je pozdravio i predsednik Skupštine grada Subotica, Tivadar  Bunford i tom prilikom istakao značaj Subotičkog polumaratona za naš grad, kao trke kroz istoriju Subotice. Promoter drugog Subotičkog polumaratona je olimpijac Đula Mešter koji je, takođe, pozdravio takmičare.

Učesnik 2. Subotičkog polumaratona bio je i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović. Trasu dugu 21 kilometar pretrčao je za dva časa 11 minuta i 50 sekundi.

U okviru  Subotičkog polumaratona organizovali su trke za decu uzrasta do 10. godina. Deca u zavisnosti od uzrasta takmičila su se u trkama od 150 do 400 metara.

Polumaraton je organizovao SU „Horizont", a manifestaciju je podržao Grad Subotica.

 12078_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop