Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan sporazum o saradnji Grada Subotice i FTN iz Novog Sada

30.08.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i  dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Rade Doroslovački potpisali su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Prema Sporazumu, poslovno-tehnička saradnja, između ostalog, obuhvata razvoj i realizaciju zajedničkih projekata, zajedničke nastupe na tržištu, zajedničku primenu stručnih i naučnih dostignuća, organizovanje i realizaciju zajedničkog naučno-istraživačkog rada i promociju međunarodne saradnje.

12071_1.jpg

Gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što subotička lokalna samouprava potpisivanjem ovog sporazuma nastavlja saradnju sa visokoškolskim ustanovama iz našeg grada i naše zemlje.

– Grad Subotica je u junu 2017. godine zaključio Protokol o poslovnoj saradnji sa Pravnim fakultetom za privredu i pravosuđe iz Novog Sada. U Gradskoj kući je, takođe, u decembra 2013. godine, zaključen Protokol o poslovnoj saradnji između Ekonomskog fakulteta u Subotici i Grada Subotice. Cilj potpisivanja Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa FTN iz Novog Sada je i da pronađemo način na koji možemo naše studente koji studiraju na tom fakultetu da zadržimo u Subotici i da oni po završetku studija u svom gradu imaju radno mesto – istakao je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da je FTN iz Novog Sada jedan od najvećih fakulteta ne samo u Srbiji, nego i šire, Rade Doroslovački je naveo da je na FTN zaposleno 1200 naučnih radnika i drugog osoblja i da fakultet pohađa više od 14.000 studenata.

– Ove godine,  na prvu godinu upisano je preko 2400 studenata, a samo  IT sektor pohađa 900 studenata. Ono što razlikuje fakultet tehničkih nauka od drugih fakulteta je saradnja sa  drugim fakultetima i kompanijama. Zahvaljujući takvoj saradnji, više od stotinu kompanija zaposlilo je oko 4.000 inženjera – podvukao je prof. dr Rade Doroslovački.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop