Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću

24.07.2018.

Ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću, danas su, u Medija centru Gradske kuće, potpisali zamenica gradonačelnika Grada Subotice Timea Horvat i Damir Lunić, tehnički direktor kompanije „Modulor“ iz Beograda, koja će izvoditi radove. Investicija se realizuje kao deo prekograničnog IPA projekta Mađarska – Srbija, u okviru projekta „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“, u okviru koje će se izgraditi Srpski kulturni centar u Morahalomu i Mađarski kulturni centar na Paliću.

12023.jpg

Partneri na projektu, kako je tom prilikom istakla Timea Horvat, su DKMT Evroregionalna razvojna agencija iz Segedina, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Grad Subotica i Udruženje mladih za razvoj zajednice Eđmašert iz Morahaloma.

- Ukupna vrednost projekta je 3,7 miliona evra. Deo budžeta koji se odnosi na Suboticu je 1.131.040 evra. Učešće grada Subotice je 15 odsto i iznosi 169.656 evra dok je donacija EU 85 odsto, odnosno 961,384 evra – objasnila je Timea Horvat.

Ciljevi projekta, navela je, su osnivanje srpskih i mađarskih kulturnih centara u Morahalomu i Paliću, kao i razvoj sveobuhvatne kulturne strategije za ceo pogranični region, te pokretanje onlajn centra za informacije i vesti na oba jezika, i integrisanje Novog Sada, buduće Evropske prestonice kulture, u kulturni i turistički život pograničnog mađarsko-srpskog regiona.

12023_4.jpg

Predsednica Skupštine Mesne zajednice „Palić“, Marta Dobo, naglasila je da gradnju jednog ovakvog centra meštani Palića čekaju već jednu deceniju.

- Imamo više od 11 sekcija dece i veliko je interesovanje za novim sekcijama ali nam je uvek bila ograničavajuća okolnost nedostatak adekvatnog prostora – rekla je Dobo.

Mađarski kulturni centar biće izgrađen u Bohinjskoj ulici na površini od 800 kvadratnih metara. Rok za završetak radova je 12 meseci.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop