Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Značajna ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu

13.07.2018.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, sa saradnicima i tehničkim direktorom kompanije „Vojput“, Vukoslavom Vukoslavovićem, obišli su, danas, pet rekonstruisanih i asfaltiranih ulica. Prema rečima Predraga Radivojevića svake godine u sklopu održavanja ulica asfaltira se između pet i sedam kilometara puta.

11993_1.jpg

-Od početka godine rekonstruisano je i asfaltirano 15 kilometara ulica. Rekonstruisana je ulica Anke Butorac u MZ „Makova sedmica“. Urađena su dva asfaltna sloja dužine 1,5 kilometara, širine pet metara gde su urađena dva asfaltna sloja. Vrednost investicije je 45, 5 miliona dinara, a finansirana je sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine, odnosno Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine – istakao je Radivojević.
On je naglasio da je ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu preduslov za razvoj privrede i bolji život građana. Na Paliću su pre mesec dana asfalt dobile Riječka i Australijska ulica u dužini od 850 metara, širine tri metra. Radovi vredni tri miliona dinara finansirani su iz budžeta Grada Subotice.

11993_2.jpg

- U ovom delu Palića održavaju se brojne sportske i kulturne manifestacije i na ovom primeru možemo da vidimo posvećenost gradonačelnika Subotice Bogdana Labana ulaganju u Palić. Ovo je samo mala najava investiranja u Palić koje nas očekuju već na jesen. Tu prvenstveno mislim na “KfW” projekat u okviru koga će već na jesen da počne izgradnju kanalizacione mreže. Očekuje se i izgradnja Akva parka - kazao je Radivojević.
Sledeća lokacija je bila obilazak kompletno rekonstruisane biciklističke staze na Segedinskom putu.
-Reč je o veoma frekventnoj biciklistička staza između Subotice i Palića. Pored ulaganja u nove trase i popravku postojećih značajna sredstva uložena su u bezbednost biciklista. Urađena je horizontalna i vertikalna signalizacija, a jedan smo od prvih gradova u Srbiji koji je u potpunosti primenio pravilnik i priručnik JP „Puteva Srbije“ gde smo sa crvenom bojom obeležili sva ukrštanja biciklističkih staza sa drugim saobraćajnicama - istakao je Radivojević.

11993_3.jpg

Nakon biciklističkih staza na Segedinskom putu sledeća lokacija bila je, takođe kompletno rekonstruisana, Petrinjska ulica u MZ „Kertvaroš“. Radove je izveo „Vojput“ od kraja marta do kraja maja 2018. godine.
Obilazak rekonstruisanih ulica završen je u delu ulice Mirka Bogovića u MZ „Centar III“ koja je dobila novi izgled.
-Dobra komunikacije gradske sa višim nivoima vlasti i u ulaganju u saobraćajnice pokazala se kao ključna, jer je samo ove godine iz Pokrajine u Suboticu za ove namene stiglo preko sto miliona dinara – podvukao je Radivojević.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop