Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Donacijom Vlade Japana zamenjen krov na dva objekta Doma zdravlja

04.07.2018.

Donacijom Vlade Japana, vrednom 38. 435 evra Dom zdravlja Subotica dobio je novi krov na dva objekta Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece. Svečanoj ceremoniji primopredaje ove donacije prisustvovali su danas prva sekretarka Ambasade Japana u Srbiji, Acuko Šiotani, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v.d. direktora Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković.

11952_1.jpg 

Izražavajući zahvalnost Vladi Japana na ovoj izuzetno važnoj donaciji gradonačelnik je istakao da je posle više od pola veka ovom značajnom donacijom rešen dugogodišnji problem sa krovom na dva objekta Doma zdravlja. On je tom prilikom podsetio da je ugovor o donaciji potpisan u februaru prošle godine I istakao da je ovaj važan projekat u potpunosti realizovan.

-Uz pomoć ove donacije kvalitet zdravstvene zaštite naših građana podigli smo na viši nivo, a na taj način pomogli smo ne samo pacijentima veći i zaposlenima u Domu zdravlja koji sada imaju bolje uslove za rad – naglasio je Bogdan Laban. On je, napomenuo da je donacija deo programa brige o migrantima, a Subotica je prethodnih godina bila pred velikim izazovima migrantske krize na koje je, kako je rekao, uspešno odgovorila,

-Ponosni smo na ono što smo uradili, uspeli smo da zbrinemo veliki broj migranata, da ukažemo medicinsku pomoć velikom broju žena i dece, a da pritom naši građani ne osetei teret te situacije. Zahvaljujem Vladi Japana i njihovoj Ambasadi u Srbijii i nadam se da će se naša uspešna saradnja nastaviti i ubuduće - dodao je Laban..

11952_1.jpg 

Ističući nadu da će ubuduće Dom zdravlja Subotica svojim pacijentima pružatii usluge u mnogo sigurnijim uslovima Acuko Šiotani je rekla da lokalne zdravstvene ustanove kao što je Dom zdravlja Subotica su prva linija podrške zdravlja stanovništva.

-Cenimo napore gradonačelnika Labana i državnog sekretara Vicko Ferenca da unaprede zdravstvenu zaštitu u Subotici, a zaposlenima u Domu zdravlja zahvaljujemo na uspešnoj implementaciji ovog projekta – naglasila je Acuko.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop