Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Spektakularan koncert Srbskih pravoslavnih pojaca

18.06.2018.

Minutom  ćutanja u čast nastradalog dečaka Alekse  Dimitrova  i himnom „Bože pravde“ koju su izveli đaci subotičkih škola, učesnici projekta pod nazivom „Srpska tradicija kroz muziku“,  spektakularan koncert na  prepunoj Letnjoj pozornici na Paliću održali su Srbski pravoslavni pojci iz Beograda, koji su za svoj rad na očuvanju srpske tradicionalne muzike 2013. godine blagosloveni od Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

 11947_1.jpg

U svrhu očuvanja  srpske tradicionalne muzike, bogatim repertoarom  duhovnih, nacionalnih i etno pesama razgalili su srca svih ljubitelja ove vrste muzike. Ambijent srednjovekovne građevine ukombinovan sa nošnjom  i scenskim nastupom akapelo sastava, odavao je nesvakidašnji sklad i  posebnu draž,  i na veličanstven način dočarao doba opevano u pojanju.

Bogat repertoar  koji veliki broj pesama čuva od zaborava, upotpunili su članovi Muzičkog ateljea  „Iskon Etno“ koji su nastupili kao gosti na koncertu, a  Srbski pravoslavni pojci, prvi put u svom postojanju, uručili su Blagodarje, posebnu povelju zahvalnosti, na podršci u očuvanju srpske tradicionalne muzike i tradicije uopšte, gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu i Jasmini Stevanović.

Zahvaljujući se na Blagodarju, Jasmina Stevanović je prisutnima rekla da se „po mnogo čemu razlikujemo jedni od drugih, ali vera u pravoslavlje je nešto što treba da nas okupi i sjedini u nameri da očuvamo svoje bogato kulturno i istorijsko nasleđe, jer bez jezika, vere i istorije narod i nismo“.

11947_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop