Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Uručeni sertifikati o stručnoj osposobljenosti

15.06.2018.

Dodelom sertifikata o stručnoj osposobljenosti obeležen je uspešan završetak teorijsko-praktičnih obuka polaznika kod poznatog poslodavca u okviru projekta „Podsticanje i zapošljavanje mladih“ koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ustanovom za obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje „Akademija Edukativa“, iz Beograda, i gradom Suboticom. Putem stručne obuke osposobljeno je i sertifikovano 160 mladih osoba za različiti dijapazon zanimanja koja su identifikovana kao deficitarna na lokalnom tržištu rada.

 11934_1.jpg

Svečani skup povodom dodele sertifikata danas je, u Novoj opštini, otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je rekao da projekat „Podsticanja zapošljavanja mladih“ ima za cilj da pruži podršku mladima između 15 i 35 godina da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i da prepoznaju, kreiraju i iskoriste mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

– Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj. Kroz zajedničko delovanje svih partnera pokrenuta je inicijativa za zapošljavanje mladih, koja je doprinela razvijanju lokalnog dijaloga različitih ključnih aktera kroz poboljšanu koordinaciju i saradnju relevantnih institucija u javnom, privrednom i civilnom sektoru – istakao je gradonačelnik Laban.

 11934_2.jpg

On je naglasio da su unapređene i inovirane postojeće i kreirane nove mere politike zapošljavanja, zasnivane na potrebama mladih, da su sprovedene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta doprineli podsticanju zapošljavanja mladih i proaktivnom uključivanju u lokalnu zajednicu i da želi da polaznici u što kraćem roku dobiju ugovor o radu kod subotičkih poslodavaca.

Prisutnima su se obratile i direktorka „Akademije Edukativa“, Žaklina Bogavac, i saradnica te akademije, Verica Grgurović, iz Subotice. Obe su se zahvalile gradonačelniku Bogdanu Labanu što je grad Subotica bio partner u realizaciji ovog projekta.

 11934_3.jpg

Direktorka Bogavac je ocenila da je današnji događaj najbolji pokazatelj da je uspešna međusobna saradnja ključna za primenu jednog sveobuhvatnog i integrisanog pristupa u podsticanju zapošljavanja i zapošljivosti mladih i da su projekti ovog tipa od neprocenjivog značaja za mlade, njihovo ekonomsko osnaživanje i integraciju.

11934_4.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop