Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U Prihvatnom centru podeljeni ramazanski paketi

29.05.2018.

Povodom meseca Ramazana, u Prihvatnom centru za migrante u Subotici podeljeno je 60 paketa u organizaciji Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA). Ramazanske pakete deci u prihvatnom centru uručili su pomoćnica gradonačelnika za oblast obrazovanja, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Etela Jerinkić, koordinatorka Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju, Çağla Gültekin Tosbat kao i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

11878_1.jpg

Grad Subotica podržava ovakve akcije, naglasila je Etela Jerinkić, jer smatra da je solidarnost i empatija prema onima kojima je pomoć neophodna izuzetno važna.

– Lokalna samouprava snosi troškove održavanja Prihvatnog centra a pomaže i rad Crvenog krsta, koji ovom Centru pomaže u radu. Kroz razne donacije realizovano je sedam projekata u ukupnoj vrednosti  5,25 miliona – istakla je Etela Jerinkić, i dodala da je i naš narod bio prinuđen na seobe i migracije i da saoseća sa ljudima koji su se našli u takvoj situaciji.

Çağla Gültekin Tosbat rekla je da TIKA povodom meseca Ramazana u različitim delovima Srbije deli pakete pomoći.

– Prema našem verovanju Ramazan znači deljenje. „TIKA realizuje svoje projekte u 150 država sveta.Posle podele paketa u Subotici na redu je Krnjača gde će biti podeljeno 345 paketa. Ove godine podelićemo 1200 paketa, od kojih je 405 namenjeno migrantima, a ostale ćemo uručiti najsiromašnijima – rekla je Çağla Gültekin Tosbat.

Od 2015. do 2017. godine kroz Prihvatni centar Subotica prošlo je 6.500 migranata. Trenutno se u Srbiji nalazi oko 3.500 migranata, dok je u centrima smešteno 2.800 migranata.

Aleksandra Dimić, predstavnica Komesarijata za izbeglice i migrante, rekla da se situacija u Turskoj i Grčkoj pažljivo prati i da panici nema mesta.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop