Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održane „Palićke vinske svečanosti“

26.05.2018.

Dvodnevna manifestacija „Palićke vinske svečanosti“ kojom se proslavlja Sveti Urban, zaštitnih vinara i vinogradara, a mesna zajednica Palić ga obeležava kao svoj dan, okupila je ove godine na Paliću vinare iz Čoke, Kikinde, Sente, Horgoša, Subotice i prvi put majstore dobrog vina iz Riđice, koji su prezentovali više od stotinu uzoraka božanske kapljice.

11874_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Srđan Samardžić je u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i svoje ime čestitao Mesnoj zajednici „Palić“ njen dan Svetog Urbana, a svim vinarima i vinogradarima poželeo uspešne susrete i dobre ocene žirija.

- Palićke vinske svečanosti obeležavaju se već tradicionalno 14. put što pokazuje da je na Paliću poslednjih decenija došlo do intenziviranja vinogradarstva – rekao je, između ostalog, Srđan Samardžić.

Prema oceni stručnog i zaista respektabilnog žirija, najbolje belo vino ocenjen je „šardone“ (Chardonnay) iz podruma „Balint“ iz Horgoša. Najbolje ocenjeno crno vino je „kaberne sovinjon“ (cabernet sauvignon) Vladimira Radulovića iz Kikinde dok je titulu za najbolje „roze“ (rose) vino poneo Jenek Đerđ iz Sente. Ukupno najbolje ocenjena vinarija je podrum Šinka Ferenca sa Palića.

- Na ovom susretu vinara za majstore vina dodeljena su majstorska pisma  za vino 'buvije' Petru Čuvardiću, 'širaz', Laslu Boniju i  'kaberne sovinjon' Vladimiru Raduloviću. Svi oni morali su da imaju bar tri pobednička bala ili tri zlatne medalje na velikim manifestacijama  u različitim godinama za isto vino – objašnjava veliki majstor vitezova vina „Arena Zabatkiensis“ Dragutin Miljković.

Posetiocima na Paliću organizatori su u okviru ove manifestacije priuštili bogat sadržaj raznih programa, kulturnih, etno, muzičkih, sportskih koji su trajali i drugog dana Festivala, 27. maja.

U organizaciji UG „Konoba Kujundžić“ ljubitelji ribe takmičili su se u pravljenju ribljeg kotlića, a sav prihod namenjen je u humanitarne svrhe za pomoć dečaku Danielu Budaiju.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop