Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležen Dan Evrope

09.05.2018.

Na glavnom gradskom trgu danas je obeležen Dan Evrope. Na štandovima sa promotivnim publikacijama Subotičani su mogli da se informišu o Evropskoj uniji, njenim članicama i institucijama.

11830_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović rekao je da Subotica već tradicionalno obeležava Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope i da je Srbija, iako nije članica EU, na evropskom putu, a da su njene članice partneri Srbije.

– Želja nam je da Srbija u narednim godinama postane članica Evropske unije. Što se tiče Subotice, ona jeste evropski grad po svojoj tradiciji, istoriji i negovanju različitih kultura i jezika. Bitno je da naš grad, naše ustanove, preduzeća, zajedno sa organizacijama civilnog društva, učestvuju na svim konkursima i evropskim fondovima. To je veoma važno, jer na taj način možemo da unapredimo život naših građana i rad zaposlenih u preduzećima, a zadovoljni bi, svakako, bili i korisnici u našim ustanovama –naglasio je Đukanović.

Obeležavanju Dana Evrope prisustvovao je i  generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske  u Subotici, Velimir Pleša, koji, kako je rekao, već treći put u svome mandatu prisustvuje obeležavanju Dana Evrope.

- Siguran sam  da će Srbija u što kraćem roku postati članica velike evropske porodice koja  je pre svega bitna  za svakodnevni život svakog građanina Republike Srbije kao i svih državljana  u Evropi, jer  je to veliko tržište od 500 miliona ljudi. Evropa bez granica i sloboda kretanja predstavlja veliki benefit svih članica EU – kazao je Pleša.

U saradnji sa Gradom Suboticom, EU info kutak na Trgu slobode organizovali su Centar lokalne demokratije i Evropski pokret u Srbiji-Subotica.

 11830_2.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop