Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počeo 12. Otvoreni kup Jugoistočne Evrope u jedrenju za klasu „optimist”

04.05.2018.

Na Paliću se, od 4. do 6. maja, održava dvanaesti po redu Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu „optimist” (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup), u okviru koga se nadmeću 92 takmičara uzrasta do 15 godina iz sedam zemalja: Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Najveću međunarodnu regatu u našoj zemlji, koja je tokom proteklih 11 godina okupila najmlađe jedriličare sa tri kontinenta: Evrope, Azije i Afrike, danas je svečano otvorila zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat.

11820_1.jpg

Ovo nadmetanje prvobitno je bilo pokrenuto kao regionalno takmičenje koje je omogućilo najmlađim jedriličarima iz naše zemlje da iskuse jedrenje po svim standardima koja važe za velike svetske regate, podsetila je, otvarajući manifestaciju, Timea Horvat. Ova internacionalna regata, dodala je, svake godine u maju donosi mnogo radosti, smeha i druženja dece koju – bez obzira na to što dolaze iz različitih kultura i što ne govore istim jezikom – povezuje jedrenje.

– Uz mladalačku veselost i dečji žamor koji prati regatu, ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da su mnogi od tih takmičara postali osvajači evropskih i svetskih priznanja u jedrenju. Uvereni smo da će ova regata biti još veća i da će u narednim godinama takmičenja postati sve ozbiljnija, a druženja sve lepša – naglasila je Timea Horvat, poželevši svim jedriličarima dobar vetar i uspešne rezultate.

Prisutnima se obratio i takmičarima poželeo dobre sportske rezultate i predsednik Skupštine Sportskog saveza grada Subotice, Atila Kikić.

Ogroman trud koji je organizator manifestacije, Jedriličarski klub „Palić“, uložio u razvijanje i poboljšanje ove regate doneo je prave rezultate: regata je postala međunarodno priznata, a dobijena je i podrška IODA – svetskog autoriteta za jedrenje za „optimiste“ – kao i mnogih svetskih asocijacija jedrenja. I EUROSAF – Svetska organizacija jedriličarskih sudija – podržava JK „Palić“ tako što omogućava da ovu regatu vode vrhunski regatni oficiri i sudije iz celog sveta.

SEEOC regata je do sada ugostila jedriličare iz 17 zemalja: Albanije, Alžira, Bugarske, Crne Gore, Češke, Jermenije, Japana, Kipra, Kenije, Kirgistana, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Dvanaesti Otvoreni kup Jugoistočne Evrope u jedrenju za klasu „optimist” podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica.

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy