Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Prvomajski uranak“ na Paliću

01.05.2018.

Tradicionalni, trideset i peti po redu „Prvomajski uranak“ na Paliću i ove godine okupio je veliki broj posetilaca. Jednu od najpoznatijih turističkih destinacija u Republici Srbiji danas je posetilo oko 40.000 ljudi, a  procena organizatora ove manifestacije je da će Palić, u periodu od 28. aprila do 2. maja, koliko traje ovogodišnji „Prvomajski uranak“, posetiti oko 70.000 gostiju iz naše zemlje i inostranstva.

11817_1.jpg

Izvršilac za turizam u DOO „Park Palić“, Radmila Šakić, izjavila je da je pored Palićkog jezera izložena bogata zanatsko–ugostiteljska ponuda uz tradicionalnu kuhinju i specijalitete.

– Na Paliću je sada nezaobilazan veliki luna park, najveći u Srbiji, koji se prostire na 10.000 kvadratnih metara. Velika trpeza je uz obalu jezera, na potezu od Muškog do Ženskog štranda, a Zoološki vrt ima odličnu ponudu i deca mogu svakih sat vremena da hrane životinje i da učestvuju u raznim igraonicama i radionicama. Na Velikoj terasi održava se Festival rakije i vina, a svi prilozi namenjeni su za izgradnju Srbija parka, parka istorije i geografije koji će se nalaziti na Paliću – rekla je Radmila Šakić.

Svi smeštajni kapaciteti su već ranije rasprodati, a gosti su na Palić došli iz cele Srbije, susedne Mađarske, Rumunije i Slovenije.

11817_2.jpg

Pored jezera je više stotina izletnika koji odmaraju, a u okolini Subotice veliki broj građana u društvu porodice i prijаtelja praznik provodi uz roštilj zakusku u Kelebijskoj šumi, pored Majdana i Radanovačkoj šumi ili Treseta.

U okviru „Prvomajskog uranka“ održana je i 43. sportsko-rekreativna manifestacija „Trimbi“, koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima ili pešačenje od Subotice do Palića. 

Pokrovitelj ove manifestacije na kojoj je učestvovalo 373 rekreativaca, što je za trećinu više u odnosu na prošlu godinu, je resor za sport i omladinu grada Subotice koji je obezbedio tri glavne nagrade, dok su utešne nagrade obezbedili DOO „Venera Bike“, „Pionir“, Zoološki vrt Palić, JKP „Stadion“ i subotičko Dečje pozoriše.

Start „Trimbija“ bio je kod zgrade „Jadran“, u Subotici, a cilj ispred rekonstruisanih sportskih terena na Paliću. Svi učesnici, bez obzira na redosled dolaska na cilj, učestvovali su u izvlačenju tri glavne (bicikl) i 23 utešne nagrade.

11817_3.jpg

Tradicionalno su nagrađeni najstariji i najmlađi učesnik „Trimbija“ – Nikola Mikulić (5) i Dmitar Kovačević (83), kao i vlasnik najinteresantnijeg bicikla – drvenog tricikla.

Izvučene su i tri glavne nagrade – tri bicikla, koja su dobili Zlatko Vojnić, Andrej Toronij i Klementini Vojnić.

U okviru „Trimbija“ organizovan je i Poligon spretnosti za sve učesnike koji su na cilj stigli do 10 časova. U konkurenciji 34 takmičara, najspretniji u muškoj konkurenciji bio je Nikola Ruski (17), a u ženskoj Lidija Uzelac (13).

11817_4.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0