Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Rekonstruisani sportski tereni na Paliću

30.04.2018.

Gradonačelnik Subotica Bogdan Laban danas je sa svojim saradnicima obišao rekonstruisane sportske terene u okviru Sportsko-rekreativnog centra „Janko Pejanović“ na Paliću i simboličnim uručenjem ključeva ograđenog sportskog kompleksa direktoru DOO „Park Palić“, Nebojši Darabošu, predao terene na upravljanje ovom preduzeću. Posle 17 godina renovirani rukometni, košarkaški i dva odbojkaška terena ponovo su dostupni svim građanima, sportistima i rekreativcima.

11816_1.jpg

Uz podsećanje da je 7. marta ove godine, prilikom puštanja u rad novog sistema za klimatizaciju u Hali sportova, najavio da će se preduzeti sve što je neophodno da se sportski tereni na Paliću u potpunosti renoviraju do prvomajskih praznika, gradonačelnik Laban je istakao da je to obećanje ispunjeno i da je za realizaciju ove investicije iz gradskog budžeta opredeljeno 10 miliona dinara.

– U saradnji sa društveno odgovornom kompanijom NIS obezbeđena su i dodatna sredstva u visini od tri miliona dinara, namenjena za postavljanje tartan podloge na ove sportske terene. Terenima će upravljati DOO ’Park Palić’ i besplatno će moći da ih koriste svi naši sugrađani. Zahvaljujem se Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, JKP ’Čistoća i zelenilo’ i svima koji su doprineli da, nakon skoro dve decenije, ove terene vratimo u funkciju i da danas ovako lepo izgledaju – naglasio je Bogdan Laban.

I u narednom periodu, dodao je, subotička lokalna samouprava će nastaviti intenzivne radove na izgradnji nove sportske infrastrukture.

– Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je tender za izgradnju nove atletske staze na našem Gradskom stadionu. Prema informacijama iz tog ministarstva, tokom jula možemo da očekujemo početak radova na izgradnji atletske staze – rekao je gradonačelnik Laban.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, naveo je, između ostalog, da je to preduzeće izvelo sve radove na sportskim terenima, da je ugrađeno 1.700 kvadratnih metara asfalta, 280 metara ograde tipa ’palisada’ i da su započeti radovi na okolnim trotoarima koji će ove terene povezati sa obalom Palićkog jezera. Rekonstruisane su, kazao je, i tribine, a svi tereni su osvetljeni sa 20 novih svetiljki postavljenih na deset novih stubova.

11816_2.jpg 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop