Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Donacija iz Nemačke Opštoj bolnici

26.04.2018.

Vredna donacija, 20 bolničkih kreveta sa dušecima i ormarićima, dopremljena  je danas u Opštu bolnicu iz nemačkog grada Ulma. Donaciju je obezbedila socijalna služba grada Minhena – Kancelarija za stanovanje, migracije i pomoć. Primopredaji donirane bolničke opreme prisustvovali su član Gradskog veća Nemanja Simović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović i direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar.

11808_1.jpg

Zahvaljujući se u ime grada Subotice gradu Minhenu Jasmina Stevanović je naglasila da saradnja Subotice sa ovim gradom traje dve decenije i istakla da su donacije već postale tradicija i da je  ova od velikog značaja jer je došla u ustanovu koja pokriva Severnobački region, kojoj gravitira oko dvesta hiljada ljudi.

– Odnosi sa Minhenom su izuzetni, gotovo prijateljski. Godinama se osluškuju potrebe subotičkih ustanova i organizacija i donira se ono što je najpotrebnije, ne samo u zdravstvu, već i u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja. Podsetila bih da već godinama decu iz ugroženih porodica šaljemo u Minhen, gde budu gosti Crvenog krsta u Minhenu – rekla je Jasmina Stevanović.

Ona je nagovestila da bi već naredne godine subotička Opšta bolnica mogla da postane veliko gradilište, jer je očekuje kompletna rekonstrukcija.

Slobodan Puškar se u ime pacijenata i zaposlenih zahvalio gradu Subotici koji, kako je rekao, ulaže maksimalne napore da se poboljšaju uslovi i kvalitet lečenja u ovoj ustanovi.

– Prošle godine imali smo donaciju 30 kreveta sa novim dušecima, a ove još 20 kreveta sa dušecima i ormarićima. Ove donacije svakako će poboljšati kvalitet lečenja i komfor koji pacijenti imaju tokom hospitalizacije u Opštoj bolnici – naglasio je Puškar.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)