Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokrajina pomaže unapređenje socijalne zaštite u Subotici

20.04.2018.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, i direktor Gerontološkog centra u Subotici, dr Nenad Ivanišević, potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstva u vrednosti od četiri miliona dinara za realizaciju dva projekta: opremanje domskih objekata Gerontološkog centra, odnosno perionice, u visini od tri miliona dinara, i ponovno uvođenje usluge „seoskog domaćina“, u visini od milion dinara.

11799_1.jpg

Sredstva su opredeljena na osnovu konkursa resornog pokrajinskog sekretarijata kojim su se finansirale mere, aktivnosti i programi u oblasti socijalne zaštite u 2018. godini. Pravo učešća imale su ustanove socijalne zaštite, kao i udruženja građana.

Predrag Vuletić je tom prilikom naveo da je 65 miliona dinara bespovratnih sredstava namenjeno za unapređenje socijalne zaštite u ustanovama čiji je osnivač APV, da takvih ustanova na teritoriji AP Vojvodine ima 27 i da su, pored njih, sredstava dodeljena i centrima za socijalni rad, kao i nevladinim organizacijama.

– U okviru mandata ove Pokrajinske vlade, od juna 2016. godine pa do danas, u Gerontološki centar u Subotici uloženo je više od 11 miliona dinara, kako kroz investicije, tako i kroz programske aktivnosti – istakao je Vuletić.

Nenad Ivanišević je rekao da će se sredstva u iznosu od tri miliona dinara iskoristiti za kupovinu opreme za perionicu.   

– Nabavka opreme za perionicu nam je veoma važna jer ona radi 24 sata dnevno svih 365 dana u godini, a isto tako je značajan i projekat usluge „seoskog domaćina“, koji će trajati šest meseci i treba da bude na usluzi našim najstarijim sugrađanima u ruralnim sredinama. Oba projekta mnogo znače za poboljšanje života,  što korisnika u ustanovi, što van institucije i ja koristim priliku da se još jednom zahvalim pokrajinskom sekretarijatu i sekretaru što svim svojim akcijama značajno podržavaju sve ono što mi zajedno radimo, na dobrobit korisnika – naglasio je Ivanišević.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, koji je rekao da socijalne ustanove u našem gradu imaju  kvalitetne projekte i da su Pokrajinska vlada i resorni pokrajinski sekretarijat prepoznali značaj tih projekata.

– Na konkursu, sredstva je dobio i Dom za ometenu decu ‘Kolevka’ za dva projekta u ukupnoj vrednosti od 1,3 miliona dinara – kazao je Đukanović.

 

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)