Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održan tradicionalni Sajam obrazovanja

18.04.2018.

U fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ održan je tradicionalni, osmi po redu, Sajam obrazovanja na kome se budućim srednjoškolcima svojim programima predstavilo 11 srednjih škola iz našeg grada i Bačke Topole, kao i šest visokih strukovnih škola i fakulteta. U okviru manifestacije, Tehnička škola organizovala je i Dan otvorenih vrata.

11788_1.jpg

Direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ivan Bajić, izjavio je, tim povodom, da je Sajam namenjen prvenstveno učenicima osnovnih škola koji mogu da se informišu o obrazovnim profilima srednjih škola i mogućnostima upisa na fakultete.

– Učenici ovde mogu da dobiju određene informacije koje smatraju da su bitne za njihovo opredeljivanje za budućnost, a svako prema svojim naklonostima treba da traži ono što ga privlači. Poznato je da je najvažnije da čovek radi ono što voli, jer onda će imati i kvalitet i uspeh u radu – kazao je Ivan Bajić.

Sajam obrazovanja otvorila je sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović. Ona je naglasila da je namera organizatora da se na ovaj način osnovcima i njihovim roditeljima predstavi program srednjih škola izuzetno značajna – jer većina mladih ljudi na ovoj značajnoj prekretnici nije sigurna u kom pravcu da nastave svoje obrazovanje  – i da je Sajam idealna prilika koja može da im pomogne pri donošenju ove važne životne odluke.

11788_2.jpg

–Za one koji su se već opredelili šta će u životu da rade ovo je samo prilika da tu odluku učvrste, a za one neodlučne ovo je pomoć da se opredele, u skladu sa svojim interesima i sklonostima. Poruka budućim srednjoškolcima je: iskoristite ovu jedinstvenu priliku i potražite odgovore na sva vaša pitanja na jednom mestu – rekla je Jasmina Stevanović.

U okviru Sajma obrazovanja održan je panel pod nazivom „Učenje kroz rad u Subotici – Work based Learnig in Subotica”. Panel je zamišljen kao nastavak promocije stručnog obrazovanje u Subotici u okviru projekta „Learning by Doing“ koji je podržao izradu brošure o pet srednjih stručnih škola u Subotici. Cilj panela bio je da se te stručne škole predstave, ali i njihovi ključni partneri – preduzeća i ustanove u kojima se odvija praktično učenje.

Zavod za unapređivanje obrazovanje i vaspitanja i Privredna komora Srbije su partneri na projektu „Learning by Doing“ koji se realizuje u okviru Dunavske strategije. Tema ovog projekta je promocija učenja kroz rad u različitim modelima stručnog obrazovanja.

11788_3.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0