Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Crne Gore posetio Suboticu

12.03.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se, u Gradskoj kući, sa Njegovom ekselencijom Branislavom Mićunovićem, ambasadorom Republike Crne Gore u Beogradu, koji je danas posetio naš grad. Tokom srdačnog susreta, kome su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Marijana Cupać i član Gradskog veća Nemanja Simović, razgovaralo se o odnosima između dve zemlje, trgovinskoj razmeni ovog regiona sa Crnom Gorom, privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima našeg grada i intenziviranju saradnje između grada Subotice i prijateljskih crnogorskih opština.

11725_1.jpg

Gradonačelnik Laban je izjavio da Subotica neguje dobre i partnerske odnose sa Kotorom, Beranama i Bijelim Poljem i da je ukupna robna razmena između Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga (opštine Ada, Senta, Kanjiža, Mali Iđoš, Bačka Topola i grad Subotica) i Crne Gore u periodu januar-decembar 2017. godine iznosila 23,6 miliona dolara.

– Razgovarali smo o privrednim potencijalima Subotice, našoj kulturnoj baštini, multietničnosti kojom se ponosimo i odnosima sa opštinama u Crnoj Gori. Bilo je reči i o turističkim potencijalima Subotice i razvoju banje Palić, gde bismo mogli da iskoristimo iskustva Crne Gore, kao prepoznatljive turističke destinacije. Danas ćemo, zajedno sa ambasadorom Mićunovićem, obići zgradu Narodnog pozorišta, čija je adaptacija, rekonstrukcija i revitalizacija u toku, kao i Industrijsku zonu ‘Mali Bajmok’ u okviru koje posluju velike svetske kompanije u kojima je zaposleno više od 6.200 ljudiistakao je Bogdan Laban.

Uz ocenu da je današnji susret sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom bio vrlo plodonosan i, kako je naveo, više od kurtoazne posete, ambasador Mićunović je naglasio da sa radošću gleda na građansku, multikonfesionalnu i multinacionalnu Suboticu u kojoj različitosti ne proizvode sukobe i gde svi građani žive u dobrim odnosima.

– Mi smo danas, a to je i najvažnije, jedni drugima stavili na raspolaganje sve svoje mogućnosti, kako bi zajedno unapredili međusobnu saradnju. Verujem da je veoma važno i to što smo konstatovali da odnosi između Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji, uspešniji i jednostavniji. Moju današnju posetu Subotici i razgovor sa gradonačelnikom Labanom i njegovim saradnicima upisujem u još jedan korak odlične saradnje naših država i ugrađujem u dobre odnose između Srbije i Crne Gore – poručio je Branislav Mićunović.

Posle razgovora u Zelenoj sali Gradske kuće i obilaska zgrade Narodnog pozorišta i Industrijske zone „Mali Bajmok“, gradonačelnik Laban i ambasador Mićunović posetili su „Udruženje Crnogoraca Subotice“.

11725_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop