Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Klimatizovana Hala sportova

07.03.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, zamenica gradonačelnika Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović i direktor JKP „Stadion“ Robert Tot pustili su danas u rad novi sistem za klimatizaciju u Hali sportova. Ukupna vrednost investicije je 24 miliona dinara. Izvođač radova, koji su trajali oko četiri meseca, bilo je preduzeće „Cim gas“, iz Subotice.

11717_1.jpg

Uz podsećanje da je Hala sportova izgrađena pre pet decenija i izražavanje zadovoljstva što je ovaj projekat konačno realizovan, gradonačelnik Laban je rekao da su klimatizacijom Hale sportova stvoreni preduslovi da naš grad bude domaćin velikih evropskih i svetskih takmičenja u dvorani.

Zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na čiju inicijativu su odobrena sredstva Vlade Srbije u visini od 20 miliona dinara. Grad je učestvovao sa četiri miliona dinara. Podršku u realizaciji ovog projekta pružio nam je naš sugrađanin, trofejni rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje u Riju i predsednik Sportskog saveza Srbije sa kojim ćemo, sa velikim zadovoljstvom, i dalje dobro sarađivati. Lokalna samouprava pokušava da, kada je reč i o izgradnji nove sportske infrastrukture i poboljšanju uslova za pripreme i takmičenje naših sportista, uradi sve što obeća. Pored reflektora na Gradskom stadionu i novog balona u Dudovoj šumi, završili smo i klimatizaciju Hale sportova. U narednom periodu, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta, realizovaćemo još jedan važan projekat, a to je izgradnja nove atletske staze na Gradskom stadionu – naglasio je Bogdan Laban.

Direktor „Cim gasa“ Vladimir Bijelović rekao je da su radovi trajali oko četiri meseca, da se odstupilo od prvobitne koncepcije klimatizacije Hale i da su umesto predviđenih čilera (rashladne mašine koje služe za pripremu hladne vode) ugrađene toplotne pumpe. Izvedeno rešenje će omogućiti hlađenje tokom letnjih meseci i grejanje u prelaznim periodima, na proleće i u jesen.

- Ugrađene su dve toplotne 'midea' pumpe, koje će omogućiti hlađenje tribina velikog i malog terena. Ugrađeno je 8.000 kilograma limenih kanala sa distributivnim elementima i 5.000 kilograma čeličnih nosača, što je iziskivalo veliki napor glavnog izvođača i naših kooperanata. Kalkulaciju u novčanom iznosu nismo radili. Subotička 'Toplana' je snabdevač ovog objekta toplotnom energijom, ali naša iskustva govore da će troškovi grejanja biti manji bar za 50 odsto – kazao je Bijelović.

Nemanja Simović je najavio da će Grad Subotica već naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadete u rvanju. Pregovara se, naveo je, i sa Odbojkaškim savezom Srbije, ali i drugim savezima o mogućnostima da naš grad bude domaćin velikih sportskih takmičenja. Pored izgradnje nove atletske staze na Gradskom stadionu, dodao je, u narednom periodu radiće se i na izgradnji novih i sanaciji postojećih sportskih terena na Paliću.

- Već dugo godina devastirane terene u okviru Sportsko-rekreativnog centra 'Janko Pejanović' vratili smo u vlasništvo grada i sredinom decembra prošle godine krenuli smo sa njihovim uređenjem. Gradimo nove terene za rukomet, košarku i dva odbojkaška terena, a popravićemo dotrajalu rasvetu kako bi mogli da se koriste i u večernjim časovima. Namera nam je da do predstojećeg Prvomajskog uranka završimo sve radove i terene predamo na upotrebu sportistima i rekreativcima – istakao je Nemanja Simović.

 11717_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0