Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Plakete za podršku 1. Subotičkom polumaratonu

07.02.2018.

– Prvi Subotički polumaraton pod nazivom ‘Trči kroz istoriju’ bio je uspešan i u potpunosti je ispunio naša očekivanja. I kada je reč o organizaciji, i kada se govori o broju učesnika i realizaciji zacrtanih ciljeva. Više od 500 učesnika iz naše zemlje i regiona promovisalo je zdrav način života, podsticalo rekreativni sport i razvoj turističkog potencijala Subotice  – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, u okviru koje su onima koji su aktivno bili uključeni u realizaciju ovog, za naš grad veoma značajnog projekta, u znak zahvalnosti uručene plakete. Na konferenciji je najavljen 2. Subotički polumaraton koji će se održati 2. septembra (nedelja), u okviru proslave Dana grada.

 11666_1.jpg

Gradonačelnik je istakao da se ostvarila želja i Sportskog udruženja „Horizont“, organizatora ove manifestacije, i subotičke lokalne samouprave, kao suorganizatora, da održavanjem Subotičkog polumaratona naš grad uvrstimo na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta.

- Na naše veliko zadovoljstvo, Atletski savez Srbije uvrstio je Subotički polumaraton u Jedinstveni kalendar atletskih takmičenja u Srbiji za 2018. godinu. Subotički polumaraton će, kao što smo i obećali, postati tradicionalna manifestacija koja će se održavati u okviru obeležavanja Dana grada i lokalna samouprava će je i ubuduće podržavati – naglasio je gradonačelnik Laban.

11666_2.jpg

Republički poslanik i član SU “Horizont”, Balint Pastor, ocenio je da je 1. Subotički polumaraton jedna od najuspešnijih manifestacija, ne samo sportskih, koja je održana u poslednjih nekoliko godina u našem gradu.

- Kada smo prvi put najavljivali ovaj maraton rekli smo da Subotica ima šta pokaže trkačkoj zajednici, da imamo najlepšu trasu u Srbiji i da se nadamo da će ovo biti jedna uspešna manifestacija. Uz pomoć sponzora, svih javnih preduzeća i lokalne samouprave mislim da smo uspeli u tome, što potvrđuje i 500 učesnika trke na 5 i 21 kilometar, ali i dečje trke, što nas dovodi do, ukupno, blizu 800 učesnika. Rekli smo da Subotica zaslužuje svoj polumaraton, Subotica ga je i dobila – rekao je Pastor.

U znak zahvalnosti svima koji su, po njihovoj proceni, pomogli održavanje i promociju ove manifestacije, organizatori su dodelili plakete brojnim preduzećima iz privatnog i javnog sektora, ustanovama, organizacijama, medijima, ali i zaslužnim pojedincima.

 

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy