Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućnike

17.01.2018.

– Prema zajedničkoj proceni predstavnika stručnih službi Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i ’Karitasa’, stekli su se uslovi da Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije grada Subotice, u Gajevoj ulici broj 50, počne sa radom. Za ovu namenu Grad Subotica je za 2018. godinu opredelio sredstva u budžetu u iznosu od 407.000 dinara – izjavio je danas, otvarajući Prihvatilište, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

11591_1.jpg

On je naveo da će Privremeno prihvatilište za beskućnike raditi neprekidno sve dok to budu zahtevali vremenski uslovi i potrebe tridesetak osoba kojima su, tokom zime, neophodne njegove usluge.

– Centar za socijalni rad, kao nosilac ove aktivnosti, upućuje korisnike u prihvatilište na osnovu njihove procene i potpisanog uputa. Crveni krst obezbeđuje smeštaj, sredstva za ličnu higijenu i obroke (doručak, ručak - kuvani obrok i večeru) i dežurstvo profesionalaca i volontera u periodu od 7 do 15 časova svakog dana, dok će ’Karitas’ obezbediti dežurstvo svojih volontera od 15 do sedam časova ujutru. Stručni radnici Centara za socijalni rad će, takođe, obilaziti i pratiti rad prihvatilišta – istakao je Đukanović, i dodao da je Prihvatilište prošle godine radilo od 22. decembra 2016. do 8. februara 2017. godine i da su u tom periodu usluge koristile 32 osobe.

Direktorka Centra za socijalni rad u Subotici, Miroslava Bagavac, kaže da pojedinačnu procenu o tome ko može da koristi usluge Privremenog prihvatilišta za beskućnike daje Centar za socijalni rad.

– Centar za socijalni rad pojedinačno procenjuje potrebe korisnika za ovom uslugom. Zimski period i nepovoljni klimatski uslovi mogu da dovedu do ozbiljnih problema i određeni broj ljudi sa ulice smešta se u Prihvatilište. Mi ćemo vršiti procenu i upućivaćemo, kroz jedan formalni uput, u Privremeno prihvatilište za beskućnike, a takođe ćemo praviti i dokument o otpustu o korišćenju ove usluge – rekla je Miroslava Bagavac.

Kompletnu logističku podršku za Prihvatilište – 25 kreveta sa čistom posteljinom, garderobu i veš za sve korisnike, kao i sredstva za održavanje lične i kolektivne higijene – obezbedila je Gradska organizacija Crvenog krsta u Subotici.

– Trudili smo se da u skladu sa mogućnostima i opredeljenim sredstvima korisnicima obezbedimo što je moguće bolji komfor. Planiramo, takođe, da u saradnji sa Domom zdravlja Subotica korisnicima Prihvatilišta obezbedimo i lekarske preglede – naglasio je sekretar Crvenog krsta Subotica dr Siniša Trajković.

11591_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy