Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 13. sednica Skupštine grada

28.12.2017.

Na 13. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće usvojen je, većinom glasova, budžet za 2018. godinu. Uzimajući u obzir projektovano kretanje makroekonomskih pokazatelja u 2018. godini (BDP i njegovih komponenti, inflacije), budžet za narednu godinu iznosi 6.750.244.000 dinara.

11565_1.jpg

U obrazloženju predloga Odluke o budžetu grada Subotica za 2018. godinu, naglašeno je da je uravnotežena prihodovna i rashodovna strana, u skladu sa fiskalnim pravilima koje definiše Zakon o budžetskom sistemu.

U strukturi projektovanog obima tekući prihodi planirani su u visini od 5.539.138.000 dinara. Primanja od prodaje nefinansijske imovine planirana su u iznosu 480.000.000 dinara, primanja od zaduživanja i prodaje finansijske imovine planirana su u iznosu od 515.900.000 dinara, a neutrošena sredstva od namenskih transfera iznose 215.206.000 dinara.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, tim povodom, da se vodilo računa da budžet za narednu godinu bude – razvojni.

Vodili smo računa o ulaganjima, pre svega u Palić, kao i u nastavak radova na projektima koji decenijama nisu završeni, poput 'Ipsilon kraka' i Narodnog pozorišta. Čekali smo predugo na međunarodni tender za ulaganje u Palić, potrošili smo godinu dana mandata i shvatili da ne vredi više čekati, već da treba zasukati rukave i stvoriti sadržaje koji će privući investitore da dalje ulažu u Palić – istakao je Bogdan Laban.

Nakon budžeta, većinom glasova usvojene su i ostale tačke dnevnog reda, među kojima su Odluka o izmenama Odluke o lokalnim administrativnim taksama i Odluka o izradi Plana generalne regulacije za naselje Šupljak. Usvojena je i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za deo prostora „Banje Palić“ uz zapadnu obalu IV sektora Palićkog jezera, kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa za komercijalne i turističke sadržaje na prostoru između Senćanskog puta i jezera Palić.

Odbornici su na današnjem skupštinskom zasedanju doneli i odluku o uspostavljanju saradnje između grada Subotice i crnogorske opštine Berane. Usvojen je, takođe, i etički kodeks ponašanja funkcionera lokalne samouprave grada Subotice, a doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na statut Predškolske ustanove „Naša radost“.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop