Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počeo 7. „Vinterfest"

05.12.2017.

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić i direktor JKP „Subotičke pijace”, Ilinka Vukoja, večeras su, na Trgu republike, otvorili sedmi po redu zimski vašar pod nazivom „Vinterfest". Ova, sada već tradicionalna manifestacija koja je prerasla u svojevrsnu božićno-novogodišnju atrakciju grada Subotice, održava se na prostoru tzv. „Malog korzoa”, u periodu od 5. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine.

 11505_1.jpg

Pozdravljajući izlagače i prisutne na božićno-novogodišnjem vašaru Timea Horvat je istakla da Subotičani ovu manifestaciju  prihvataju kao sastavni deo božićno-novogodišnje atmosfere, a za goste Subotice u vreme praznika „Vinterfest” je prava atrakcija.

- Zato, uz sve što je do sada postignuto, moramo i nadalje da radimo na promociji ove tradicionalne manifestacije van Subotice, kako u funkciji unapređenja turističke ponude, tako i da bismo još bolje i više predstavili specifičnosti ovog kraja kada je reč o gastronomiji, domaćoj, organskoj hrani,  rukotvorinama i proizvodima starih zanata – naglasila je Timea Horvat.

Veljko Vojnić je rekao da je nedavno došao iz Osijeka gde je video da na njihovom najvećem trgu u starom gradu održavaju isti ovakav božićno-novogodišnji vašar.

- Video sam i u slovačkom gradu Nitri da održavaju, po sadržaju, gotovo identičan božićno-novogodišnji vašar. Svi srednjoevropski gradovi imaju ovakve božićno-novogodišnje vašare i zato smo ponosni što i Subotica održava ovu srednjoevropsku tradiciju – istakao je Veljko Vojnić.

Tematika ovogodišnjeg zimskog vašara, na kome će se na oko 70 objekata predstaviti oko 80 izlagača iz našeg grada i nekoliko mesta sa teritorije AP Vojvodine je: očuvanje tradicija narodnih rukotvorina, promocija različitih zanatskih proizvoda, domaće i organske hrane i  gastronomska ponuda tradicionalnih jela regiona.

U umetničkom delu programa nastupili su učenici Muzičke škole iz Subotice.

11505_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop