Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan Sporazum o saradnji radi zajedničkog nastupa na međunarodnim sajmovima

30.11.2017.

U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan Sporazum o saradnji između AP Vojvodine, osam vojvođanskih gradova i Razvojne agencije Vojvodine radi zajedničkog nastupa na međunarodnim sajamskim manifestacijama investicionog karaktera. Gradovi potpisnici sporazuma su Novi Sad, Subotica, Sombor, Kikinda, Vršac, Zrenjanin, Pančevo i Sremska Mitrovica.

11497_1.jpg 

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, rekao je da udruživanje osam gradova sa pokrajinskom administracijom i Razvojnom agencijom Vojvodine predstavlja način kojim bi se efikasnije i bolje promovisali privredni potencijali čitave Vojvodine.

- Srbija i Vojvodina su dobro mesto za ulaganje i to želimo da pokažemo na najbolji mogući način i da kroz ovaj model privučemo što više investicija i u ovih osam gradova, kao i u svih 45  lokalnih samouprava u Vojvodini. Udružili smo znanje i sredstva Pokrajinske vlade i osam gradova da naše potencijale predstavimo na najvažnijim međunarodnim investicionim sajmovima – istakao je Milićević.

On je ocenio da Srbija u poslednjih nekoliko godina u ekonomskom i privrednom smislu postiže dobre rezultate i da politika Pokrajinske vlade i ovih gradova jeste  usmerena u tom cilju - privlačenju investicija i stvaranju novih radnih mesta.

11497_2.jpg 

Sporazumom je predviđeno da se pri kraju svake godine, donese kalendar najznačajnijih sajamskih manifestacija u narednoj godini. Sporazum su potpisali gradonačelnici Novog Sada Miloš Vučević, Subotice Bogdan Laban, Pančeva Saša Pavlov, Zrenjanina Čedomir Janjić, Sombora Dušanka Golubović, Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, Kikinde Pavle Markov i Vršca Dragana Mitrović.

Gradonačelnici svih osam gradova u Vojvodini zajednički su zaključili da postoje velike potrebe za udruženim nastupom, jer to omogućava bolju prepoznatljivost gradova u Vojvodini na međunarodnim priznatim sajmovima.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0