Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zaključen Sporazum o saradnji između Grada Subotice i RPK Severnobačkog upravnog okruga

10.11.2017.

U Medija-centru Gradske kuće danas je zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Grada Subotice. Sporazum su potpisali direktor RPK Severnobačkog upravnog okruga Slobodan Vojinović i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Srđan Samardžić.

11456_1.jpg

Srđan Samardžić je, tim povodom, izjavio da je predmet Sporazuma saradnja između Komore i Grada Subotice radi ostvarivanja interesa svih privrednih subjekata koji obavljaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji grada Subotice, pravnih i fizičkih lica čije je sedište na teritoriji našeg grada i razmene informacija i iskustava, koordiniranja rada i dogovaranja o pitanjima od zajedničkog interesa.

-Vreme u kome  živimo nosi izazove i zahteve na koje uvek moramo da budemo spremni da odgovorimo. To je moguće samo zajedničkim naporom i sinergijom. Globalna ekonomija i tržište, uslovi poslovanja na domaćom tržištu, monetarna i fiskalna politika kao i socijalne mere nameću potrebu stalne  komunikacije sa privrednicima sa ciljem da Grad, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, poslovnu klimu učini što povoljnijom za sva privrednike – istakao je Samardžić.

Saradnja lokalne samouprave i RPK Severnobačkog upravnog okruga je odlična, ocenio je Samardžić, i dodao da će Grad Subotica, uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, u cilju privlačenja potencijalnih investitora i što većeg broja turista u Suboticu i na Palić, i dalje raditi na promociji naših privrednih, turističkih i industrijskih potencijala.

Uz konstataciju da je ovo druga godina od dekade koju je Vlada Srbije odredila da bude posvećena privredi, Slobodan Vojinović je podvukao da su subotička lokalna samouprava i Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga, kada je privreda u pitanju, na potpuno istom zadatku. 

– Sve što smo sa Gradom Suboticom do sada radili na polju privrede, sada krunišemo ovim sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji. Između nas nema konkurencije i mi zajedno treba da se branimo od druge ili tuđe konkurencije. Ovo je jedan korak koji će da povuče i Srbiju, zato što se realizuje između Grada Subotice, jedne od najozbiljnijih i najboljih lokalnih samouprava u našoj zemlji, i RPK Severnobačkog upravnog okruga koja je nosilac u komorskom sistemu Republike Srbije po novom zakonu. Ne priča se, dakle, slučajno u našoj zemlji da je sever Vojvodine lokomotiva koja vuče privredu Srbije – naglasio je Vojinović.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0