Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Italije u poseti Subotici

06.11.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Đuzepeom Mancom. Posle susreta u Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Laban i ambasador Manco su, u Gradskoj kući, razgovarali sa predstavnicima italijanskih preduzeća, banaka i osiguravajućih društava koji posluju u Subotici i Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga. Nakon zajedničkog obraćanja medijima u holu Otvorenog univerziteta, Đuzepe Manco je u bioskopu „Eurocinema“ svečano otvorio prvi Festival italijanskog filma na kome će, od 6. do 12. novembra, biti prikazani najbolji italijanski filmovi savremene produkcije.

11447_1.jpg 

Sastanak sa ambasadorom Đuzepeom Mancom protekao je u srdačnom i prisnom razgovoru, rekao je, obraćajući se medijima, Bogdan Laban, i dodao da je grad Subotica zahvalan ambasadoru Mancu na svemu što je u proteklih nekoliko godina učinio na unapređenju odnosa između Grada Subotice i ambasade Italije.

– U septembru 2015. godine, u našem gradu otvoren je Italijanski kulturni centar „Piazza Italia”, a u decembru 2016. počasni vicekonzulat Italije, prva konzularna kancelarija ove zemlje van Beograda, na čijem čelu je počasni vicekonzul Karmine Taralo. Ove godine u Subotici se održava prvi Festival italijanskog filma koji se dosada  održavao samo u Beogradu. Drago mi je što će i Subotičani imati priliku da vide najbolje italijanske filmove savremene produkcije. Zbog svega toga neizmerno smo zahvalni i danas sam, u ime Grada Subotice, ambasadoru Mancu uručio zahvalnicu. Dogovorili smo i šta ćemo sledeće godine zajedno da realizujemo u oblastima privrede i kulture – istakao je gradonačelnik Laban.

11447_2.jpg 

Uz podsećanje da Italija dosledno podržava našu zemlji na putu evropskih integracija, kao i politiku koju vodi Vlada Srbije, Đuzepe Manco je naveo da Italija pomaže Srbiju i u pitanjima koja su bliska njenim građanima, pre svega kada je reč o zaposlenju, napretku, borbi protiv korupcije...

11447_3.jpg 

– Ove godine smo, u smislu produbljivanja naših odnosa, učinili korak napred. I kultura je, takođe, instrument saradnje, jer se ona ne odnosi samo na one koji se bave politikom već i na sve građane. Danas otvaramo prvi Festival italijanskog filma u Subotici, za tri nedelje organizujemo i otvaramo nedelju italijanske kuhinje, događaj koji se dešava u celom svetu i obeležava u više od hiljadu gradova. Ove godine, zajedno sa Beogradom biće uključena i Subotica. Večeras ćete gledati jedan film koji je mogao da bude prikazan i u Rimu, i u Parizu, ali isto tako i u Subotici i ja sam siguran da ćete se zabaviti – kazao je ambasador Manco.

Festival italijanskog filma organizuju Italijanski kulturni centar „Piazza Italia” i Počasni vicekonzulat Italije u Subotici u saradnji sa ambasadom Republike Italije u Srbiji, Italijanskim institutom iz Beograda, Gradom Suboticom i Otvorenim univerzitetom. Tokom sedam dana festivala, ljubitelje italijanske kinematografije očekuje devet filmova nove generacije italijanskih reditelja. Festival je otvario film „Savršeni stranci“,  režisera Paola Đenovezea.

 11447_4.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0