Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem delegacija partnerskih gradova iz Nemačke

26.10.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijama partnerskih gradova iz Nemačke, Minhena i berlinskog okruga Treptov-Kepenik, koje su predvodili Hamid Sijerčić, dugogodišnji koordinator većeg broja projekata u različitim oblastima između Minhena i Subotice, i Sonja Ajhman, visoki službenik u kabinetu gradonačelnika Treptov-Kepenika. Prijem je upriličen povodom dvodnevne posete ovih delegacija našem gradu i realizacije projekta „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave”, u okviru koga se predviđene aktivnosti odnose na sticanje iskustva i znanja kroz primere dobre prakse, uspostavljanje veze između različitosti i implementaciju projekta u skladu sa ciljem održivog razvoja.

11432_1.jpg

Tokom srdačnog susreta naglašena je važnost projekta „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave” i realizacija ciljeva održivog razvoja Agende 2030 na lokalnom nivou. Razgovaralo se o različitim metodologijama utvrđivanja stanja, prepoznavanja problema i mogućnosti pronalaženja zajedničkih rešenja.

Na sastanku je konstatovano da će se razmenom najboljih praksi, znanja, podrškom i koordinacijom stvoriti uslovi za ostvarenje zajedničkih ciljeva koji se odnose na razvijanje i proširenje buduće održive saradnje u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite, kulture i sporta.

U okviru dvodnevne posete Subotici, predstavnici Minhena i okruga Berlina Treptov-Kepenik posetili su OŠ „Sečenji Ištvan“ i PU „Naša radost“, u MZ „Peščara“, kako bi se upoznali sa radom pedagoških asistenata koji su uključeni u obrazovni sistem Republike Srbije i predstavljaju jedinstven primer u regionu.  

Upoznali su se i sa radom jedne od najstarijih specijalnih škola u Srbiji, OiSŠ „Žarko Zrenjanin”, a posetili su i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ i Školski centar sa Domom učenika „Dositej Obradović”.

Projekat „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“ realizuje nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj putem Servisne službe za jedinice lokalne samouprave jednog sveta (SKEW) Ingejdžment Global (Engagement Global). U projekat su uključene opštine i gradovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine koje imaju partnerske gradove u Nemačkoj.

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)