Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoreni 4. „Zavičajni dani“

05.09.2017.

Bogatim kulturnim programom u Velikoj većnici Gradske kuće večeras su počeli 4. „Zavičajni dani“. Ovu manifestaciju, koja će se pod sloganom „Različitost zbližava“ u Subotici održavati do 9. septembra, svečano je otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblasti turizma, investicija i međunarodne saradnje.

11338_1.jpg

– Manifestacije poput 'Zavičajnih dana' doprinose predstavljanju i negovanju kulture i pravih vrednosti ne samo srpskog naroda , koji je bogatstvo različitosti gradio na različitim prostorima gde živi kroz istoriju, već i svih drugih naroda i nacionalnih zajednica koje žive u višenacionalnoj sredini kao što je Subotica – naglasio je Samardžić.

Subotica je na svetskoj mapi, naveo je, prepoznatljiva po gostoprimstvu, toleranciji, poštovanju  i uvažavanju različitosti i opredeljenju za zajedništvo, vrlinama koje su duboko utkane u svest svih stanovnika našeg grada.

– 'Zavičajni dani', koji se odlikuju najlepšim vrednostima koje sa sobom nosi tradicija i narodno stvaralaštvo, iz godine u godinu prerastaju u festival koji obogaćuje festivalsku ponudu Subotice i značajno doprinosi afirmaciji našeg grada i naše zemlje – istakao je Samardžić.
Subotička lokalna samouprava će, dodao je, podržavati i dalje ovu, za naš grad veoma značajnu manifestaciju.

Pokrajinska Vlada podržala je ovogodišnje „Zavičajne dane“, a prisutne je u ime pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslava Štatkića, pozdravio književnik Milan Micić.

– Kuća može da se izgubi i nestane usred seoba, migracija i ratova, ali vi kada negde krenete iz nje sa sobom nosite sećanje, emocije i ta kuća u vama uvek postoji. Ovi 'Zavičajni dani' postoje da održe tu kuću u nama koja se zove stari zavičaj – rekao je Micić.

Saša Gravorac, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, organizatora „Zavičajnih dana“, zahvalio se Gradu Subotici i Pokrajinskoj vladi na podršci i dodelio ovogodišnje posebno priznanje za očuvanje srpske kulture i tradicije svešteniku Draganu Stokinu.

U umetničkom delu programa, nastupili su hor „Mironosice“ i književnik Milan Nenadić, Ivana Popadić, Valentina Mališević i Danica Crnogorčević. Svečanom otvaranju manifestacije, prethodila je izložba slika u vestibilu Gradske kuće „Srbija kao sudbina“ Nikole Brkanovića.  

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy