Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Vredna donacija iz Holandije za Opštu bolnicu

04.09.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar, prisustvovali su danas primopredaji donacije bolničke opreme dopremljene iz Vuhta, holandskog grada koji se nalazi u blizini Ajndhovena.

11329_1.jpg

Gradonačelnik je, tim povodom, izjavio da je reč o vrednoj donaciji koja se sastoji od 32 bolnička kreveta sa madracima i noćnim ormarićima, bolničkog nameštaja, stolica, posteljine, ćebadi i medicinske opreme i da je obezbeđena na inicijativu i u organizaciji Eli van Mers, njenog supruga Toma, sina Viktora i ćerke Eve.

– Zahvaljujem se gospođi Eli van Mers i njenoj porodici na pomoći koju nam pružaju već po drugi put. Naime, sredinom jula 2015. godine slična donacija koju su obezbedili za subotičku Opštu bolnicu dopremljena je iz holandskog grada Bokstela. Verujem da će se ova uspešna saradnja nastaviti, tim pre što Eli van Mers i njena porodica slobodno vreme i praznike redovno provode u svojoj kući na Paliću – naglasio je gradonačelnik Laban, i dodao da je želja dobrčiniteljske porodice da se ne objavljuje vrednost ove donacije.

11329_2.jpg

Slobodan Puškar je naveo da je Opšta bolnica dobila najmodernije krevete, sa mogućnošću električnog pomeranja njihovih pojedinih segmenata, ormariće, invalidska kolica, posteljinu, što će, kako je rekao, pacijentima pružiti bolji komfor i kvalitetnije lečenje u Bolnici.

– Uz današnju i niz donacija koje smo ispratili tokom ove godine, pre nekoliko dana od Pokrajinske vlade dobili smo sredstva za  gastroenterološku dijagnostiku, dakle novi kolonoskop. Ranije smo kompletirali očnu ambulantu sa novom, najmodernijom opremom za dijagnostiku očnih bolesti tako da proces modernizovanja Bolnice teče kontinuirano. Angio-sala je, praktično, završena, čekamo još konačnu odluku zdravstvene inspekcije i samo je pitanje dana kad ćemo krenuti sa dijagnostikom koronarne bolesti srca i lečenjem akutnog infarkta miokarda u Opštoj bolnici Subotica – istakao je dr Puškar. 

Donaciju iz Holandije pomogao je Grad Subotica, a transport uspešno realizovao „Bata trans” d.o.o. iz Trešnjevca.

11329_3.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)