Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban posetio bebe rođene na Dan grada

02.09.2017.

– U porodilištu subotičke Opšte bolnice 1. septembra rođene su dve bebe, devojčica i dečak. U okviru novine koju je subotička lokalna samouprava uvela prošle godine, a koja, kao što smo i obećali, već postaje praksa, posetio sam bebe rođene na Dan grada, njihovim majkama čestitao na prinovama i uručio im poklon kartice, odnosno vaučere, u vrednosti od po 40.000 dinara – izjavio je danas, nakon posete bebama rođenim 1. septembra, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

11318_1.jpg

Uz podsećanje da u Srbiji, nažalost, postoji negativni trend rađanja dece, gradonačelnik je naveo da je statističko poređenje pokazalo, između ostalog, da je najveći porast broja novorođene dece zabeležen u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Subotici.

– U 2016. godini, u porodilištu Opšte bolnice Subotica, zaključno sa 1. septembrom rođene su  892 bebe. Za isti period 2017. godine broj novorođene dece porastao je na 1022 i taj podatak da je u prvih osam meseci ove godine u odnosu na isti period u prošloj godini svet ugledalo 130 beba više zaista raduje – naglasio je Bogdan Laban.

I ove godine, akciju su pozdravili dr Branka Milisavljević, načelnik Odeljenja neonatologije, i dr Goran Mavrak, načelnik Odeljenja za akušerstvo Opšte bolnice u Subotici.

11318_2.jpg

– Zahvalni smo gradonačelniku Bogdanu Labanu na onome što je prošle godine pokrenuo, ove godine nastavio i time pokazao interesovanje za porodilište, majke i novorođenu decu. Nadam se da će ovo postati tradicionalna akcija i da ćemo uvek moći da računamo na pomoć gradonačelnika – istakao je dr Mavrak.

Devojčica Dragana Gojković rođena je 1. septembra, oko jedan sat iza ponoći, a dečak Nemanja Maravić oko 21 čas.

Grad Subotica, u domenu finansijske pomoći porodici sa decom pruža pomoć kroz pravo na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju; pravo na jednokratnu novčanu pomoć trudnicama  na teritoriji grada Subotice u nominalnom iznosu od 15.000 dinara; pravo na roditeljski dodatak za prvo dete  u nominalnom iznosu od 10.000 dinara i pravo na regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće, odnosno četvrto dete.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop