Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotica dobila prvi automatski putni prelaz

30.08.2017.

Izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom Milan Šegan i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanistčko planiranje i stanovanje Subotica Predrag Radivojević otvorili su rekonstruisani i modernizovani putni prelaz koji se nalazi na ukrštanju magistralne pruge Subotica – Bogojevo – državna granica – Erdut i Grabovačke ulice (Proleterskih brigada). U prvi modernizovani putni prelaz u našem gradu, opremljen automatskim uređajem za obezbeđenje saobraćaja sa kontrolnim signalima, polubranicima, elektropostavnim spravama i svetlosnim putoprelaznim signalima Grad Subotica i „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. investirali su 19.257. 288 dinara.

11308_1.jpg

Milan Šegan je, tim povodom, izjavio da je danas pušten u rad savremen putni prelaz sa najvećim stepenom sigurnosti i po EU standardima.

– Rad putnog prelaza je takav da voz samom nailaskom na uključaju i isključaju automatski podiže i spušta rampa kod putnog prelaza. U Srbiji imamo oko 300 automatizovanih i oko 250 mehaničkih putnih prelaza. Naš plan je da automatizujemo što više putnih prelaza, što sami, kao 'Infrastruktura železnice Srbije', što u saradnji sa lokalnim samoupravama. Ovo je jedini ovakav prelaz u Subotici – istakao je Milan Šegan.

Predrag Radivojević je rekao da je u cilju podizanja nivoa bezbednosti na lokalnim putevima i ulicama otvoren putni prelaz u Grabovačkoj ulici i da je ovo je primer dobre saradnje „Infrastruktura železnice Srbije“ i lokalne samouprave.

– Ukupna vrednost investicije je oko 19 miliona dinara, a lokalna samouprava, odnosno Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje stanovanje učestvovalo je sa 7,2 miliona dinara. Mi ćemo se truditi da nastavimo izuzetno dobru saradnju sa 'Infrastrukturom železnice Srbije'. Naš dogovor je da, u cilju podizanja nivoa bezbednosti železničkog i drumskog saobraćaja, i u budućem periodu pokušamo da obezbedimo sredstva i godišnje automatizujemo barem po jedan putni prelaz u našem gradu – naglasio je Radivojević.

U skladu sa evropskim železničkim standardima ovaj savremeni elektronski uređaj sa najvišim nivoom sigurnosti SIL-4 (SIL – nivo integriteta sigurnosti), proizvela i ugradila domaća firma „Signlling & Control“ iz Beograda.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop