Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počeo 16. „Interetno” festival

23.08.2017.

Uz bogat folklorni program u Mađarskom kulturnom centru „Nepker” večeras je svečano otvoren 16. „Interetno” festival. Miroslava Babić, član Gradskog veća zadužena za oblast kulture je, u ime lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i građana Subotice, pozdravila goste, učesnike i organizatore ovog tradicionalnog međunarodnog festivala plesa.

11288_1.jpg

– Po šesnaesti put ’Interetno’ festival će uz zvuke nota i korake tradicionalnog plesa predstaviti četiri ansambla iz Srbije i sedam iz Mađarske, Hondurasa, Letonije, Čilea, Paragvaja i Meksika. U bogatom i raznovrsnom programu starih zanata, veština i folklora, negujemo i čuvamo tradiciju i bogatu istoriju multikulturalnosti grada Subotice – istakla je Miroslava Babić.

Subotica će, dodala je, uz program radionice „Zlatna kapija”, Kluba za bebe, šetajući Etnopolisom kroz šarenilo različitih rukotvorina, promenadom folklornih plesova, Festivalskim klubom kuća plesa svih naroda, u narednim danima biti domaćin smotre kultura sveta.

Mađarski kulturni centar „Nepker”, navela je, i ove godine je preduzeo sve kako bi zadržao kvalitet i ugled koji „Interetno” festival ima na međunarodnoj sceni.

11288_2.jpg

– Upoznavanje novih kultura, jezika i ljudi je bogatstvo svakog čoveka. Nadamo se da će gosti iz Južne Amerike i Evrope sa ovog putovanja poneti lepa sećanja na gostoprimstvo našeg grada, dobronamerne ljude, bogato kulturno nasleđe i tradiciju,toleranciju i zajedništvo, otvorenost da prihvatimo različitost jer tako postajemo građani sveta – istakla je Miroslava Babić, uz srdačnu dobrodošlicu svim građanima u Etnopolis.

Milovan Ognjanović iz CIOFF-a Srbije, Međunarodne organizacije folklornih festivala, otvarajući 16. „Interetno” festival rekao je da za visok nivo organizacije festivala sve pohvale zaslužuje domaćin MKC „Nepker” ali i svi oni koji su materijalno pomogli ovaj festival, počev od grada Subotice i Ministarstva kulture Republike Srbije do mnogobrojnih sponzora, volontera i učesnika.

– Sve ove godine vi svojim aplauzom i gostoprimstvom pokazujete da je Subotica  grad otvorenog srca u kome ima mesta za sve ansamble koji su  došli da kroz pesmu, igru i kolorit kostima prikažu svoju bogatu nacionalu tradiciju – naglasio je Milovan Ognjanović.

On je poželeo da festival protekne u duhu prijateljstva i da se još jednom pokaže da muzika ne poznaje granice i da pesma i igra spaja ljude celoga sveta  bez obzira na veru, boju i naciju.

– Neka Subotica narednih dana bude multikulturalni centar, centar folklora, mladih, novih prijateljstava, da učesnici dostojno predstave svoje  folklorno nasleđe i srećno se vrate svojim kućama sa lepim uspomenama i lepom, pozitivnom slikom o našoj zemlji i nama – kazao je Ognjanović i proglasio Festival otvorenim.

11288_3.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy