Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nataša Kovačević promoter prvog Subotičkog polumaratona

18.07.2017.

Nataša Kovačević zvanični je promoter prvog Subotičkog polumaratona koji će se održati 2. septembra 2017. godine, u okviru proslave Dana grada, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće.

11231_1.jpg

Zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, rekla je da joj je izuzetno velika čast da u ime subotičke lokalne samouprave, u svoje i u ime mnogih Subotičana pozdravi Natašu Kovačević.

- Natašu ne treba posebno predstavljati, jer je ona svojim duhom, optimizmom, borbom  i sportskim rezultatima  uzor i putokaz mnogim mladim ljudima u životu - istakla je Timea Horvat, zahvaljujući se našoj sjajnoj sportistkinji  što je prihvatila da bude zvanični promoter prvog Subotičkog polumaratona.

Narodni poslanik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Balint Pastor, naglasio je da je Nataša Kovačević simbol borbe, sportistkinja koja nikada nije učestvovala na polumaratonu ili maratonu, što, kako je rekao, ne znači da i neće.

– Nataša je odlična košarkašica, reprezentativka Srbije, igrala je za Crvenu zvezdu, predsednica je Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda, igrala je za ekipu Đera u Mađarskoj i na neki način povezuje Mađarsku i Srbiju – rekao je Pastor.

Nataša Kovačević se zahvalila na predivnom dočeku i navela da joj je velika čast da se nalazi u gradu koji je na raskrsnici puteva i civilizacija, gradu u kome, mada je promenio oko 200 imena, jedna stvar ostaje ista a to je onaj dobri osećaj kada u njega dolazite i kada se u njega vraćate.

- Zato i ne čudi da nas raznovrsna kultura Subotice i spaja. Sad imamo još jednu jaku vezu, a to je polumaraton na kome ćete imati priliku da se nadmećete sa drugima, ali i sa samim sobom, što je čak možda i mnogo teže. Što se mene tiče, svako ko se tog dana pojavi ovde je apsolutni pobednik. Ja tu reč ne koristim olako, međutim, svako ko dođe uložio je određeni trud i napor i odbio je da ide lakšim putem, a to rade samo pobednici – istakla je Nataša Kovačević.

Ona je pozvala sve ljude, sve Subotičane da 2. septembra dođu, da se druže i provedu jedan divan dan.

Predsednik SU „Horizont”, Kristifor Bogdanić,  rekao je da veruju da će Nataša motivisati i inspirisati mnoge da dođu u Suboticu 2. septembra, kao i mnoge Subotičane da istrče polumaraton i da tog dana ostvare svoje lične pobede, uspehe i rekorde.

Pored Nataše Kovačević, prvi Subotički polumaraton imaće još jednog promotera – Noru Trklju državnu prvakinju u trčanju na 50 kilometara.

Ukupan broj trkača limitiran je na 700 učesnika, svi koji žele mogu da se prijave preko zvaničnog sajta www.subotickipolumaraton.com.

Bogdanić je u ime organizatora zamolio sve naše sugrađane da 2. septembra imaju razumevanja i strpljenja, jer će širi centar grada biti u zastoju.

– Potrebna je podrška svih, da zajedno stanemo iza projekta i pokažemo da je Subotica divan grad u koji su svi dobrodošli – dodao je Bogdanić.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy