Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Vodicama održani „Dani Nikole Tesle”

15.07.2017.

Bogatim celodnevnim kulturno-umetničkim programom danas su na Vodicama, povodom 161. godišnjice rođenja jednog od najvećih svetskih naučnika, održani četvrti po redu „Dani Nikole Tesle”, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika”, iz Subotice. U okviru manifestacije priređeno je i nadmetanje u bacanju kamena sa ramena, vuči kuke, disciplini skoka iz mesta, a najbolji među njima nagrađeni su peharima i medaljama. Manifestaciju su upotpunili inovatori iz Bečeja, Čelareva, Bačke Palanke i Subotice.

11226_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za investicije, međunarodnu saradnju i turizam, Srđan Samardžić, pozdravljajući prisutne u ime gradonačelnika Bogdana Labana i u svoje lično ime, istakao je da je Nikola Tesla jedan od najbrilijantnijih umova u istoriji civilizacije.

Tesla je, dodao je, jedan od najboljih izdanaka vaskolikog srpstva i ponos svoje Like, najsvetliji primer dobrote, poštenja, čestitosti, patriotizma i skromnosti u svojoj genijalnosti, kao i svih onih vrlina kojima su i njega i nas učili naši stari, vrlina kojima i mi učimo naše potomke.

-Ova manifestacija ima za cilj da oda počast čoveku koji je svojim naučnim izumima zadužio sve nas i generacije koje dolaze, a istovremeno i da dodatno obogati kulturno bogatstvo Subotice još jednom značajnom manifestacijom – rekao je Samardžić.

On je čestitao organizatorima na ideji i organizaciji ove manifestacije kao i svima koji su je podržali.

Predsednik Udruženja Ličana „Lika”, Miloš Borjan, napomenuo je da ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakter i da će deo prihoda biti upućen biti upućen Udruženju za efektološku podršku i edukaciju „Tedef“ i Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom, iz Subotice.

Dan ranije, u petak, 14. jula, u vestibilu Gradske kuće, u okviru manifestacije „Dani Nikole Tesle”, otvorena je izložba koju je pripremio beogradski Muzej Nikole Tesle, dok je u večernjim satima, u Velikoj većnici Gradske kuće, održana tribina na temu „Nikola Tesla - život i delo, pogled iz savremene stvarnosti“.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop