Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Мinistar Ljajić obišao nedavno adaptirane obјекте na Paliću

12.07.2017.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i direktor preduzeća „Park Palić“ d.o.o. Nebojša Daraboš obišli su danas, na Paliću, Letnju pozornicu i Termalni bazen na kojima je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nedavno izvedena delimična rekonstrukcija i adaptacija.

 11221_1.jpg

Grad Subotica i Palić su, prema Strategiji razvoja turizma, među 18 prioritetnih turističkih destinacija, rekao je ministar Ljajić, i dodao da Palić, po njegovoj oceni, spada među pet najvažnijih turističkih destinacija, sa najvećim potencijalom u Srbiji.

– Nažalost, i ovde se ponavlja slična situacija kao i u mnogim drugim mestima gde govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima, jer mi ne možemo da budemo zadovoljni sa turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću – kazao je Rasim Ljajić.

Naglasio je da je za razvoj turizma ključno ulaganje u infrastrukturu, da je to osnov za privlačenje domaćih i stranih investitora i da će ministarstvo na čijem je čelu pružiti podršku i u predstojećim radovima na uređenju Letnje pozornice i Termalnog bazena, kao i izgradnji akva parka.

Cilj je da, kako je rekao, sa sadašnjih 40 broj manifestacija bude povećan na 60 godišnje kako bi, i za domaće i za strane turiste, Palić bio atraktivna turistička destinacija tokom cele godine.

Nebojša Daraboš je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu na sredstvima odobrenim za realizaciju ovih projekata i istakao da preduzeće „Park Palić“ nastavlja sa sprovođenjem svojih aktivnosti na izgradnji turističke i komunalne infrastrukture u cilju razvoja destinacije, ali i pripreme za dolaske budućih investitora.

– Za renoviranje Letnje pozornice Ministarstvo trgovine i turizma obezbedilo je sredstva u iznosu od deset miliona dinara. Smatramo da će Letnja pozornica  ove sezone, a posebno narednih, doprineti razvoju manifestacionog turizma na Paliću – rekao je Nebojša Dabaroš, i podsetio da je za uređenje Termalnog bazena na Paliću resorno ministarstvo izdvojilo 12 miliona dinara.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)