Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nik Vujičič u poseti Subotici

08.07.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas, u Gradskoj kući, sa poznatim humanistom i motivacionim govornikom srpskog porekla Nikom Vujičićem. Razgovaralo se o više tema i rešavanju nekih problema, među kojima je i veliki broj samoubistava u našem gradu.

11208_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što je bio u prilici da se sastane sa dragim gostom od koga može mnogo da se nauči, gradonačelnik Laban je rekao da je sa Nikom dogovorena buduća saradnja i da će Nik već sledeće godine nekolio dana biti naš gost.

- Subotica se suočava sa više problema, a jedan od njih je i veliki broj samoubistava. Mislim da kroz niz uspešnih predavanja i neposredan kontakt sa našim sugrađanima, pogotovo onim mlađim, možemo mnogo da uradimo i pomognemo u rešavanju tog problema. Da sagledamo gde to svi zajedno, kao društvo, grešimo. Čovek svaki dan mora da radi na sebi i da veruje u sebe. Na taj način ćemo prebroditi sve prepreke, a u tome Nik može mnogo da nam pomogne – naglasio je Bogdan Laban.

Nik Vujičić se zahvalio gradonačelniku Labanu i gradu Subotici na podršci, kao i crkvama koje su organizovale njegov večerašnji motivacioni govor u subotičkoj Hali sportova.

- Želim da sledeće godine dođem u vaš grad i ohrabrim građane Subotice. Kao što sam i najavio, svake godin ću dolaziti u Srbiju da motivišem mlade da nikada ne odustanu, da ih ohrabrim da se vole i međusobno podržavaju, i da shvate da je nada živa dok god se ne predamo. Večeras ću Subotičanima govoriti o veri, o veri u sebe i o veri u Boga – istakao je Nik Vujičić.

Njegovo predavanja u Hali sportova biće humanitarnog karaktera. Novac od prodatih karata namenjen deci i osobama sa invaliditetom, Udruženju za pomoć osobama sa autizmom Subotica i Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Subotica.

Nik Vujičić je rođen 4. decembra 1982. godine, u Australiji, a njegovi roditlji su Srbiju napustili 1964. godine, kao iseljenici. Mnogi ga nazivaju čudom od čoveka. Premda je rođen bez ruku i  nogu – kao posledica retkog oboljenja tetra-amelije – svojim primerom svakim danom dokazuje kako je nemoguće – ipak moguće.

Njegova životna priča ohrabrila je i motivisala milione ljudi širom sveta, a njegove knjige prevedene su na mnoge jezike. Držao je govore u 43 zemlje i razgovarao sa više od 4.500.000 ljudi.

I pored fizičkih nedostataka uspeo je da postigne mnoge stvari o kojima je sanjao – proputovao je mnoge zemlje, održao stotine predavanja, završio fakultet, napisao četiri knjige, oženio se i postao otac dva sina.

11208_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop