Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Palić spreman za predstojeću turističku sezonu

24.06.2017.

Otvorena je 172. turistička sezona na Paliću. Zamenica gradonačelnika Timea Horvat je, na konferenciji za medije upriličenoj tim povodom, izjavila da ukupna vrednost planiranih investicija na Paliću za prethodnih godinu dana iznosi oko 130 miliona dinara i da će preduzeće „Park Palić“ d.o.o., upravljač turističke destinacije Palić, nastaviti intenzivno da prati domaće i međunarodne konkurse i na taj način obezbedi što veći iznos sredstava za uređenje turističke infrastrukture, kao osnove za razvoj kompletnog turizma na Paliću.

11167_1.jpg

Jedan od prioriteta novog rukovodstva grada Subotice je infrastrukturno opremanje Palića, kao i privlačenje investicija, a sve u cilju unapređenje palićkog turizma, istakla je Timea Horvat, i podsetila da je razvijanje potencijala Palića prepoznala i Vlada Srbije, koja je Palić i Suboticu uz Potisje svrstala na treće mesto od čak 18 ključnih destinacija. To, dodala je, pruža šansu da Palić u narednim godinama dostigne nivo i zasija u boljem svetlu.

Zamenik direktora preduzeća „Park Palić” d.o.o., Miladin Vidaković, naveo je da je završena pešačka staza na obali jezera, u dužini od 510 m, sa pratećim mobilijarom, da je napravljeno basket igralište i teretana na otvorenom.

– Završena je i druga faza termalnog bazena. U toku je rekonstrukcija Letnje pozornice koja će biti završena do prvog jula. Raspisani su i tenderi za rekonstrukciju Velike terase i desnog ulaza zajedno sa sanitarnim čvorom. Takođe, u toku je i tender za nastavak izgradnje pešačkih staza u Velikom parku. Planirano je i da se do kraja godine izvede otvaranje Tapšinog kanala i izrada platoa i sudijskog tornja za veslače. U pripremi je projekat i za izradu ptičjeg ostrva u malom jezeru, novac je obezbeđen, ali će se radovi izvoditi tokom jeseni zbog neophodnih uslova sa aspekta ribarstva i voda – rekao je Vidaković.

Posetioce i turiste na Paliću ove sezone očekuje i bogat program, poput muzičkih, sportskih i kulturnih manifestacija. Već večeras počinju 14. Etnofest i Festival ekstremnih sportova „Ground Level Fest”, a 25. juna biće organizovano okupljanje domaćih i stranih auto moto klubova, kao i izložba old tajmer vozila. Prvi koncert na obnovljenoj Letnjoj pozornici biće 12. jula, kada će nastupiti poznati pevač, Sergej Ćetković. Tokom jula slede Festival evropskog filma i Festival elektronske muzike „Summer3p”, a u septembru tradicionalni „Berbanski dani“


Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival pozorišta za decu   (22.09.2019.-27.09.2019.)