Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Окончан ИПА пројекат „Те пер”

27.02.2013.

У оквиру ИПА прекограничног програма Мађарска–Србија, Позориште „Деже Костолањи” из Суботице и Удружење „Маск” из Сегедина реализовали су пројекат „Те пер”, саопштено је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће. Кроз ову копродукцију настале су три представе (Град демона, Сам ђаво и Пас-порт Европа), у режији Андраша Урбана, директора Позоришта „Деже Костолањи”, а обављен је и истраживачки рад на терену у пограничном подручју између Суботице и Сегедина. Три театарска комада која говоре о животу с обе стране границе, обједињена су у трилогију „Пас–порт”.

6586_1.jpg

Процесу позоришних проба претходила је нека врста социолошког истраживања на терену где су глумци Позоришта „Деже Костолањи”, суботичког и сегединског Народног позоришта кроз разговоре, интервјуе и анкете са становницима пограничног подручја Србије и Мађарске истраживали живот и квалитет живљења људи са обе стране границе. Глумци су током разговора тражили одговоре на тзв. питања различитости и сличности у оквирима одређених заједница и градова, као и у међусобним односима људи који живе на просторима које пресеца граница.

- Ми сада завршавамо овај, по мом мишљењу, успешан пројекат. Мени је било значајно то сусретање са људима, суочавање са одређеним темама и прављење представа. Иако се процес рада базирао на друштвено-истраживачком раду, представе су уметничко дело и не одражавају социолошке закључке, истакао је, између осталог, Андраш Урбан.

У Арт биоскопу „Лифка” ће у четвртак, 28. фебруара 2013. године, од 22 часа бити приказан кратки документарни филм о овом пројекту.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Избори
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Зимски вашар – „Winterfest 2018-2019” (од 5. децембра 2018. do 13. јануара 2019. године)